“Bana düşman oldukları kadar Öcalan’a değiller"

“Bana düşman oldukları kadar Öcalan’a değiller"
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Giresun mitinginde yaptığı konuşmada, "Abdullah Öcalan'a, bana düşman oldukları kadar düşman değiller" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Giresun mitinginde yaptığı konuşmada, "Abdullah Öcalan'a, bana düşman oldukları kadar düşman değiller" dedi.

Giresun Atatürk Meydanı'nda yağmur yağışı altında partililere hitap eden Akşener, "Her şeye rağmen İstiklal Savaşı'nın başarılmasında önemli rol oynayan Giresunluların atalarının ruhu burada. Osman Ağa'nın ruhu burada yanımızda. O oluşturduğunuz 2 gönüllü alayın şehitlerinin ruhu burada. Allah onların mekanlarını cennet etsin. Hepsinin huzurunda tazimle eğiliyorum. Bu cennet vatanı bize bıraktılar, bize emanet ettiler. Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, çocuğuyla bu cennet vatana sahip çıktık. Bu emaneti koruduk, korumaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. "Giresun'un dağlarında terör örgütünün uyuyan hücreleri var" diyen Meral Akşener şöyle devam etti:

"Ey hükümet! Çözüm süreci diye diye, Giresun'a terörü getirdiniz. Şehit olan karakol komutanımız var. Barajda çalışan işçi kardeşimiz var. Yaralanan kardeşimiz var. Siz ne yapıyorsunuz. Demişlerdi ki "Askerlik yan gelip yatma yeri değil" diye. Evet, kahramanlarımız askerliğin yan gelip yatma yeri olmadığını gösteriyor ama siz terör konusunda yan gelip yatıyorsunuz."

"BU ARKADAŞLAR ÇOK YORULDULAR"

Meral Akşener, "Topları ile tüfekleri ile üzerimize geldiler. Gazeteleriyle, yazarlarıyla sözde aydınlarıyla, televizyonları ile üzerimize geldiler. Her türlü tehdit yapıldı. Ama bilemediler ki biz tehditlere pabuç bırakmayız. Abdullah Öcalan'a bana düşman oldukları kadar düşman değiller. Değişimci denilen bizlerin, 548 imza veren üst kurul delegelerinin, 15 Mayıs'ta Ankara'da binlerce MHP mensubunun, 748 delegemiz ve ülkücüler 15 Mayıs'ta tarih yazdılar. Demokrasi tarihine altın harflerle not düştüler. Türkiye'deki korku imparatorluğunun, atmosferinin duvarında çok büyük bir çatlak oluşturdular. Biz sizleri korkutanı korkuttuk. Çünkü korkutanlar en çok korkanlardır. Ve korkunun ecele faydası yok. Çatlasanız da patlasanız da biz geliyoruz" şeklinde konuştu.

MHP'nin ülkenin 1919'da olduğu gibi umudu olduğunu vurgulayan Meral Akşener, "Ağlaya ağlaya, şikayet ede ede geldiler, hala ağlıyorlar hala şikayet ediyorlar. 1919'daki gibi 2016'da yaşananları görüyorsunuz, endişeleriniz var. Terör mücadelesinin savsaklandığını görüyorsunuz. Terör mücadelesi yapan evlatlarımızın hukuki bir zırha kavuşturulmadığını görüyorsunuz. Terör mücadelesinden sonra "vah vah gene kandırılmışız" denilebileceğini biliyor ve endişe duyuyorsunuz. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızı dinlendirmemiz lazım. Bu arkadaşlar çok yoruldular, her önüne gelen kandırıyor, bu kandırılan saf arkadaşlarımızı biraz kenara alıp dinlendirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener miting öncesi, milli mücadele kahramanı, Atatürk'ün ilk koruma birliğinin komutanı Milis Yarbay Topal Osman Ağa'nın Giresun Kalesi'nde bulunan anıt mezarını ziyaret ederek dua okudu.

“Bana düşman oldukları kadar Öcalan’a değiller

“Bana düşman oldukları kadar Öcalan’a değiller

“Bana düşman oldukları kadar Öcalan’a değiller

“Bana düşman oldukları kadar Öcalan’a değiller

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.