Banka Personeli Dolandırıcılara Karşı Uyarıldı

Banka Personeli Dolandırıcılara Karşı Uyarıldı
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, bankalarda çalışan personele telefonla para dolandırıcılığı hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı.Dolandırıcılık ol...

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, bankalarda çalışan personele telefonla para dolandırıcılığı hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Dolandırıcılık olayından mağdur olan vatandaşların işlem için bankaya geldiklerinde banka personelinin şüphelendikleri para havalesi işlemlerinde 155 Polis İmdat hattının aranmasını, cep telefonlarından vatandaşı arayarak kendisini polis, asker, savcı olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör, para veya kredi kartı numaralarını talep eden kişilere vatandaşların inanmaması anlatıldı.

"TELEFONLARI KAPATIN"

Toplum Destekli Polis Memuru Selahattin Bal, "Dolandırıcılar, telefonla mağdur vatandaşlarla bağlantıya geçerek banka hesaplarından belirttikleri hesaplara para yatırmalarını istiyor. Bu kişilerin dolandırıcı olduğunu anlayamayan vatandaşlar da bankaya giderek personelden bir hesaba havale işlemi yapacağını söylüyor. Bu hesap işlemi sırasında dolandırıcılar, kandırma çalıştığı vatandaştan telefonu kapatmamalarını talep ediyor. Bu tür durumlarda vatandaşlara cep telefonlarını kapatmalarını söyleyin ve bizi arayın" dedi.

AYDIN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN, BANKALARDA ÇALIŞAN PERSONELE TELEFONLA PARA DOLANDIRICILIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.