Baraj Gölünde Jet Ski Keyfi

Baraj Gölünde Jet Ski Keyfi
Tokat Almus Baraj Gölü’nde vatandaşlar denizden yüzlerce kilometre uzakta jet ski keyfi yapmanın zevkini yaşıyor.Tokat’ın geleceğe yönelik turizm stratejik planlamasında önemli bir yere sahip olan Alm...

Tokat Almus Baraj Gölü’nde vatandaşlar denizden yüzlerce kilometre uzakta jet ski keyfi yapmanın zevkini yaşıyor.

Tokat’ın geleceğe yönelik turizm stratejik planlamasında önemli bir yere sahip olan Almus Barajı su sporlarıyla anılıyor. Almus Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 3 yıl önce finansı sağlanarak 550 bin liraya mal olan "Mavi ve Yeşilin Büyüsü" isimli proje kapsamında alınan jet skilerle barajda tur atmak mümkün. Genelde Antalya, Bodrum ve Marmaris gibi tatil yörelerinde görmeye alışkın olunan jet skiye barajda binen vatandaşlar farklı bir heyecan yaşıyor.

Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, deniz özlemi için 300 kilometrelik Karadeniz sahiline gidene kadar kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Almus Baraj Gölü olduğunu kaydetti. Baraj gölünün 40 yıldır arzulanan düzeyde ilgi alaka görmediğini ifade eden Başkan Arıkan, jet ski yapmaya ve barajda serinlemeye davet ederek, “Baraj gölünün kıyıları tatil yörelerinden farksız. Piknik alanları, balık işletmecileri var. Komşu iller Sivas, Yozgat, Amasyalı hemşehrilerimizi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz. Baraj gölünde jet ski yapabilirler. Tekne turlarımız var. Yeşille mavinin buluştuğu bu eşsiz doğa manzarasını gelip görebilirler” dedi.

Öte yandan baraj gölüne serinlemeye giren vatandaşlar ise plaj yapılmasını beklediklerini kaydetti.

Almus Baraj Gölünde jet ski keyfi

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.