Barajı Bitirmeden Köprüyü Yıktılar

Barajı Bitirmeden Köprüyü Yıktılar
Ödemiş’e içme ve sulama suyu sağlayacak DSİ’ye ait Rahmanlar Barajı’nın sahasındaki kalan tarım arazilerinde kamulaştırma yapılmadan ve bilgi verilmeden makineleri araziye girdiği belirten Dereuzunyerli Yalçın Korkmaz, barajın yapımını desteklediklerini a

- Ödemiş’e içme ve sulama suyu sağlayacak DSİ’ye ait Rahmanlar Barajı’nın sahasındaki kalan tarım arazilerinde kamulaştırma yapılmadan ve bilgi verilmeden makineleri araziye girdiği belirten Dereuzunyerli Yalçın Korkmaz, barajın yapımını desteklediklerini ancak yaşanan bu durumun üreticiyi çaresiz bıraktığını söyledi.

Dereuzunyer ve Derebebekler Mahalleleri sınırlarında kalan Rahmanlar Barajı’yla ilgili şimdiye dek bir kamulaştırma kararının kendilerine ulaşmadığını ve hiçbir ödemenin yapılmadığını kaydeden Yalçın Korkmaz, buna karşın greyderlerin araziye girdiğini ve hatta bahçe yolu üzerindeki bir köprüyü de yıktığını söyledi.

“DSİ GELİP BİZE BİLGİ VERSİN”

Dereuzunyer Mahallesi’nde yaşayan Yalçın Korkmaz, üreticilerin kamulaştırma yapılmadan bu tarz davranışların sergilenmesinden dolayı üzgün olduğunu söyledi. Korkmaz yaptığı açıklamada, “Yıllarca barajın yapılıp yapılmayacağı konusu gündemimizi meşgul ediyordu. Evler bakımsız kaldı, köylerde nüfus azaldı. Bizler Ödemiş’e su sağlanacağından ve suyun boşa gitmesi engelleneceğinden barajın yapımını destekledik fakat şu an oluşan tablo bizi üzüyor. Kamulaştırma kararıyla ilgili bize hiçbir şey iletilmeden, bilgi verilmeden arazilere girilmeye başladı. Bazı üreticiler izin vermiyor. Sıkıntıların yaşandığını duyuyoruz. Halbuki barajın yapımı sürerken bir yandan kamulaştırma kararları bize iletilse, üreticiye hakkınca ücretleri ödense bu sıkıntıların hiçbiri yaşanmaz. Biz istimlak olmadan bu makineleri arazimizde istemiyoruz.

“ÜÇ KÖYÜN KULLANDIĞI KÖPRÜYÜ YIKMAKTAKİ AMAÇ NE?”

Barajın daha tüneli yapılıyor, 2-3 yıllık bir işin olduğunu biliyoruz. Ama daha şimdiden bizim arazilere giden yolumuz üzerindeki köprüyü yıktılar. Bu köprüden üç köyde üretici yararlanıyordu. Köprünün kaç asırlık olduğunu bilmiyoruz. Yazık değil mi? Daha su tutulması mümkün değilken bu acelecilik niye? Yoksa üreticilerin bir an evvel arazilerini terk etmeleri mi isteniyor? Devlet Su İşleri’nden bir yetkilinin gelerek bizleri bilgilendirmesini ve belirsizliğe son vermesini istiyoruz. Sonuçta buradaki köylü ekmeğini topraktan kazanıyor, üretici ekip biçmeden kaç ay kamulaştırmayı bekleyebilir ki? Üreticinin elinden toprağı şimdi alınıp parası daha sonra ödenecekse ne anlamı kalacak? Tüm bu sorularımıza yetkili kişilerden yanıt bekliyoruz” dedi.

Korkmaz şöyle devam etti: “Barajın yapılması bölgemiz adına önemlidir. Ancak burada yaşayan üretici mağdur edilmemelidir. Bizler barajın yapımını destekliyoruz. Köylerimiz su altında kalacak ancak devletini, milletini seven üreticiler olarak devletimizin bize gerekli yakınlığı, ilgiyi göstereceğine inanıyoruz. Ama oluşan bu tablo ile ilgili de açıklama beklemek hakkımızdır.”

BARAJI BİTİRMEDEN KÖPRÜYÜ YIKTILAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.