Barış Atay’a Erdoğan’a Hakaretten Para Cezası

Barış Atay’a Erdoğan’a Hakaretten Para Cezası
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan oyuncu Barış Atay, 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan oyuncu Barış Atay, 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında oyuncu sanık Barış Atay Mengüllüoğlu ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada katılanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Bilal Erdoğan ve Yasin El Kadı’yı avukatları temsil etti.

Mahkeme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile Yasin El Kadı’nın şikayeti üzerine açılan iki ayrı davanın birleştiğini belirtti. Sanık Atay’ın avukatları, müvekkilinin yazısının hakaret kapsamında değil, basın ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti

“SERT ELEŞTİRİ GETİREN BİR GAZETECİ OLARAK TANINIRIM”

Duruşmada savunma yapan oyuncu sanık Barış Atay, bir gazetede köşe yazısı yazdığını hatırlatarak, “Ben üslup itibariyle esasen sert eleştiri getiren bir gazeteci olarak tanınırım. Mümkün olduğunca yumuşak bir üslup çerçevesinde sözlerimi bildireceğim. Ben herhangi birini nasıl eleştirirsem sonuçta basın mensubu olarak gördüğüm hususları eleştirme hakkımın olduğunu düşünüyorum. Bunun da bir suç olduğunu düşünmüyorum” dedi.

BİLAL ERDOĞAN VE YASİN EL KADI’YA HAKARETTEN BERAAT

Kararını açıklayan mahkeme sanık Barış Atay’ın, Necmeddin Bilal Erdoğan ve Yasin El Kadı’ya hakaret suçlamasından beraatine karar verdi. Mahkeme, sanığı o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “kamu görevlisine basın yoluyla alenen hakaret” eylemini işlediği gerekçesiyle 7 Bin 80 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme cezayı ertelemezken sanığın cezayı 10 taksitle ödemesini kararlaştırdı.

Atay’ın ‘Ey hükümetin başı’ başlığı altında yazdığı köşe yazısındaki ifadeleri nedeniyle hakkında hakaret suçlamasından toplamda 7 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.