Barış Bloku Silvan Ve Lice’de İncelemelerde Bulunacak

Barış Bloku Silvan Ve Lice’de İncelemelerde Bulunacak
Diyarbakır’a gelen Barış Bloku heyeti, incelemelerde bulunmak üzere olayların yaşandığı Silvan ile Lice ilçelerine doğru yola çıktı.Silvan ve Lice ilçelerinde incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a...

Diyarbakır’a gelen Barış Bloku heyeti, incelemelerde bulunmak üzere olayların yaşandığı Silvan ile Lice ilçelerine doğru yola çıktı.

Silvan ve Lice ilçelerinde incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Barış Bloku, Kayapınar ilçesindeki Cegerxwin Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Barış Bloku üyelerinin yanı sıra, HDP Diyarbakır milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, Feleknaz Uca, Sibel Yiğitalp ve İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Barış Bloku Eşsözcüsü Prof. Dr. Gencay Gürsoy, kısa süre içerisinde siyasi hayatın kutuplaşma halinde ikiye ayrıldığını belirterek, savaş yanlıları ile savaş yanlıları bloku ve karşısında barış blokunun olduğunu ifade etti. Demokratik siyasete halen umudunu bağlayan siyasi partilerin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gürsoy, "90’ın üzerinde sivil toplum örgütü, sendika ve bağımsız gazete ile platformlardan oluşan bir grup oluşturduk. O günden bu yana Türkiye’de gittikçe iç savaşa doğru evrilen atmosferi değiştirmeye çalışıyoruz. Halkın bu barış taleplerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Herkesin bu konuyu paylaşmasını ve barışın toplumsallaşmasını istiyoruz. Hepimiz bu uğurda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu iş iki tarafın da elini tetikten çekmesiyle bir nefes alma imkanına ihtiyaç gösteriyor. Yoksa çatışma koşulları altında yeniden görüşmelerin başlaması kolay değildir. Tekrar tekrar bu ortamda ellerin tetikten çekilmesi konusunda mesajı iletmeye çalışıyoruz" dedi.

"BATI HABERSİZ KALDI"

Barış Bloku Eşsözcüsü Nuray Sancar ise, Silvan’daki olaylar sırasında elektrik, telefon ve internetin kesildiğini ve ulaşım imkanlarının olmadığını anımsatarak, yaşananlardan batıdaki insanların habersiz kaldığını söyledi. Yapılan operasyonlar yüzünden Silvan’da taş üstünde taşın kalmadığını belirten Sancar, şunları kaydetti:

"Yoğun bir saldırı oldu. İçinde yaşadığımız süreç bizi çok tedirgin ediyor. Seçimlerden sonra müzakere ve çözüm sürecinin tek taraflı olarak iptal edilmesi ve bölgede sıcak ortamların yaşanması aslında önümüzdeki süreçte katlanarak artacağına dair hepimiz açısından kaygı verici bir gelişmedir. Bir an önce barışın tesis edilmesini ve burada yaşanan sıcak ortama son verilmesini istiyoruz."

Açıklamanın ardından ikiye bölünen grup, Silvan ve Lice ilçelerine doğru yola çıktı.

BARIŞ BLOKU EŞSÖZCÜSÜ PROF. DR. GENCAY GÜRSOY, KISA SÜRE İÇERİSİNDE SİYASİ HAYATIN KUTUPLAŞMA HALİNDE İKİYE AYRILDIĞINI BELİRTEREK, SAVAŞ YANLILARI İLE SAVAŞ YANLILARI BLOKU VE KARŞISINDA BARIŞ BLOKUNUN OLDUĞUNU İFADE ETTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.