Bartık: “Fıstığa Değer Katmalıyız”

Bartık: “Fıstığa Değer Katmalıyız”
“Yeşil Altın Antep Fıstığı Zirvesi” açılış programında konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, “Fıstığımızı zirveye taşımak için ona değer katmalıyız” dedi.

- “Yeşil Altın Antep Fıstığı Zirvesi” açılış programında konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, “Fıstığımızı zirveye taşımak için ona değer katmalıyız” dedi.

İnovatif yaklaşımlarla fıstığa katma değer kazandırmak gerektiğine vurgu yapan Bartık, “Dünyanın en değerli antepfıstığı bölgemizde yetişiyor. Bu değere daha fazla değer katmamız gerekir. Ambalaj, sunum, ürün çeşitliliği anlamında inovatif çalışmalar yapmalıyız. Çorum leblebisini bir teneke kutu içerisinde üç dört farklı çeşitte alıyoruz ve fiyatını sorgulamıyoruz bile. Fıstığı gıda sektöründe bir girdi olarak satabilmenin dışında nihai tüketiciye de farklı şekillerde sunmak lazım. Hedef fıstığımızı dünya ekonomisindeki gelişmelere paralel bir gelişme sergileyen, katma değeri yüksek bir ürün haline getirebilmek için çalışkanlığımızı, girişimcilik kültürümüzü inovasyona yöneltmek zorundayız. Fıstığımızı zirveye taşımak için ona değer katmalıyız” diye konuştu.

Bu konuda Gaziantep Ticaret Odası’nın sektöre her türlü desteği vermeye hazır olduğunu dile getiren Bartık, GTO’nun antepfıstığını Avrupa Birliği’nde tescil ettirmek için çalıştıklarını kaydetti.

Bartık, “Gaziantep’te ilk ticari emtia fıstıktır. Odamız fıstığa sahip çıkmış ve hem ticari değerinin artması hem de dünya genelinde tanıtımının yapılabilmesi adına birçok projeye imza atmıştır. GTO Antep Fıstığı Coğrafi İşaret Tescil Belgesini 1997 yılında alarak bu ürünün Gaziantep’e ait olduğunu tescilledi. Antepfıstığı Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldı. Şimdi bunu AB’de tescil ettirmek için girişimlerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

BARTIK: “FISTIĞA DEĞER KATMALIYIZ”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.