Bartık: “Gaziantep’in Hedefi Turizm Liderliği Olmalı”

Bartık: “Gaziantep’in Hedefi Turizm Liderliği Olmalı”
Üretim ve ticaretin merkezi olan Gaziantep’in bundan sonraki hedefinin turizm olması gerektiğini söyleyen Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, "Termal turizmi de Gaziantep turizm destinasyonu içinde düşünmeliyiz" dedi.

- Üretim ve ticaretin merkezi olan Gaziantep’in bundan sonraki hedefinin turizm olması gerektiğini söyleyen Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, "Termal turizmi de Gaziantep turizm destinasyonu içinde düşünmeliyiz" dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve Start Fuarcılık tarafından düzenlenen 2.TÜMSİAD Sanayi ve Ticaret Fuarı (TÜMEXPO) Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımı ile Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde açıldı.

TÜMEXPO Fuarı açılış töreninde konuşan GTO Başkanı Bartık, bu fuar için Gaziantep’in doğru yer olduğunu belirterek TÜMSİAD’a organizasyondan dolayı teşekkür etti.

Bartık Gaziantep’in üretim ve ticaretteki başarısını turizme de taşıması gerektiğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Kentimizin üretimde, ihracatta, ticarette gösterdiği başarı ortada. Biz artık başka alanlara da yönelmek istiyoruz. Şimdi Gaziantep için yeni şeyler söylemek gerekiyor. Bu da turizm olmalı. Gaziantep'in adından turizmiyle de söz ettirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fuarlar bu turizmin bir parçasıdır. TÜMSİAD bu fuarı yapmak için doğru yer seçti.”

“Sahip olduğu potansiyel ile Gaziantep turizmde de yükselen değer olmaya aday” diyen Bartık, termal turizmi de Gaziantep turizm destinasyonu içinde düşünmek gerektiğini ifade etti. Bartık, “Gaziantep özellikle ulaşım altyapısıyla herkese hitap edebilecek durumda. Biz Gaziantep'e dünyanın her yanından turist getirmek istiyoruz. Termal turizmi de Gaziantep turizm destinasyonu içinde düşünmeliyiz. Bunun için fizibilite çalışmalarını yapıyoruz. Gaziantep’in bundan sonraki hedefi turizm ve lojistik merkezi olmalı.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.