Başakşehir’de Barış, Hoşgörü Ve Sevgi Gecesi

Başakşehir’de Barış, Hoşgörü Ve Sevgi Gecesi
Hz. Mevlana, vuslatının 741’inci yılında Başakşehir’de düzenlenen etkinlikle anıldı. Mevlevi Dedesi Hüseyin Top’un önderliğinde gerçekleşen Mevlevi Ayin-i Şerifi ilgiyle izlendi.

- Hz. Mevlana, vuslatının 741’inci yılında Başakşehir’de düzenlenen etkinlikle anıldı. Mevlevi Dedesi Hüseyin Top’un önderliğinde gerçekleşen Mevlevi Ayin-i Şerifi ilgiyle izlendi.

Başakşehir Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın vuslatının 741’inci yılında Başakşehir Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programın ikincisi Başakşehir Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Programda Edirneli bestekar Derviş Küçek Mustafa Dede tarafından bestelenen ve bestekarı bilinen ilk ayin olan Beyati Mevlevi Ayin’i Şerifi ilgiyle izlendi.

“BİZ HAKİKATE ULAŞMAK İÇİN BÜYÜKLERİMİZİ TAKLİT EDİYORUZ”

Sunuculuğunu Cemalettin Tül’ün yaptığı Şeb-i Arus programında söz alan Ayan Musiki Topluluğu Sanat Yönetmeni Murat Özer, Mevlevi ayininin önemini vurguladı. Özel, “Dervişler Allah (c.c) deyip kendilerinden geçmişler ve sonra bu adet halini almış, zikrullah formu haline dönüşmüştür. Biz taklitten mutlak hakikate doğru ulaşma gayesiyle büyüklerimizin yaptıklarını taklit etmeye çalışıyoruz. Bugün modern yaşamda sahnenin üstünde sizden ayrı gibi durmakla birlikte aslında Mevlevi ayininin asıl icracıları sizin gözlerinizdir. Sizin aldığınız feyz ile Cenab-ı Hakk’ın ismiyle letafet bulacaklar. Bir gösteri anlayışından uzak, onların her çarkında Allah (c.c) dediği yerde sizinde kalbinizden Cenab-ı Hakk’ın zikrini geçireceğiniz bir gece olmasını diliyorum. Şeb-i Arus bize bu gece düğün gecesi olsun” dedi.

Gecenin sonunda Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Tayyip Tanrıkulu, Mevlevi Dedesi Hüseyin Top ve Ayan Musiki Topluluğu Sanat Yönetmeni Murat Özer’e teşekkür ederek, gecenin anısına çiçek takdim etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.