Başakşehir’de Kafkas Rüzgarı Esti

Başakşehir’de Kafkas Rüzgarı Esti
Başakşehir Belediyesi “Kafkasya Özel” programı düzenledi. Konserlerin yer aldığı etkinlikte “Kafkas Troyka” dans grubunun kılıç ve bıçaklarla yaptığı gösteri büyük beğeni topladı.

- Başakşehir Belediyesi “Kafkasya Özel” programı düzenledi. Konserlerin yer aldığı etkinlikte “Kafkas Troyka” dans grubunun kılıç ve bıçaklarla yaptığı gösteri büyük beğeni topladı.

Başakşehir Belediyesi, Çınar Kongre Merkezi’nde “Kafkasya Özel” programı düzenledi. Etkinliğe, Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Kafdağı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Yusuf Taş ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. Katılımın yüksek olduğu programda Kafkas halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. “Ridade” grubunun dansları ilgiyle izlenirken “Kafkas Troyka” dans grubunun kılıç ve bıçaklarla gerçekleştirdikleri gösteri ise konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Gece’de sanatçı İshak Akbay Çerkezce ve Türkçe parçalar seslendirdi. Gecenin sürpriz ismi ise, Çerkez asıllı Suriyeli göçmen Tambi Djeuk oldu. Genç yaşına rağmen müziğin dehası olarak anılan Tambi Djeuk, akordeon’u ile salonda Kafkas rüzgarı estirdi.

Bu sene 3’üncüsü gerçekleştirilen “Kafkasya Özel” programı, Kafdağı Eğitim Kültür Derneği Başkanı Yusuf Taş’ın açılış konuşması ile başladı. Taş, “Bugün tıpkı Suriye’den gelenler gibi biz Kafkas halkları olarak İnsanlığın son barış adası olan Türkiye’ye geldik. 1990’a kadar Anavatanla, Türkiye'ye göç eden halk arasında hiçbir bağ oluşmadı. Bu tarihten sonra biz derneğimiz olarak Müslüman Kafkas halkı ile Türkiye arasında bir gönül köprüsü kurmak için çalışmalar yürüttük” dedi.

Yusuf Taş, derneğin bölgede ve Türkiye’de gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Ümmetin ilk coğrafyası olan Kafkasya, sadece savaşlarda anılan sonrasında ise yetim bırakılan bir bölge oldu. Biz dernek bünyesinde bu bölgede iftarlar ve kurban organizasyonları düzenledik” diye konuştu.

BAŞAKŞEHİR’DE KAFKAS RÜZGARI ESTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.