Başarılı Gıda Satış Ve Toplu Tüketim Yerlerine Teşekkür Belgesi

Başarılı Gıda Satış Ve Toplu Tüketim Yerlerine Teşekkür Belgesi
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yakutiye İlçesi’nde başarılı olan gıda satış ve toplu tüketim yerlerine teşekkür belgesi dağıtıldı.

- Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yakutiye İlçesi’nde başarılı olan gıda satış ve toplu tüketim yerlerine teşekkür belgesi dağıtıldı.

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yakutiye İlçesi’nde başarılı olan gıda satış ve toplu tüketim yerlerine belge dağıtım töreni düzenlendi. Erzurum Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, TOBB Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve Mahallebaşı esnafı katıldı.

Belge töreninin açılış konuşmasını yapan Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, 2014 yılı içinde gıda güvenliğinin sağlanması açısından başarılı bulunan işletmelere teşekkür etti. Akar, “Tarım sektörü, yeryüzünde nüfusun artması, yaşanan sosyoekonomik değişmeler, insan ihtiyaçlarının ve tüketim alışkanlıklarının değişmesiyle insanların sağlıklı ve dengeli beslenmesi, milli gelire ve istihdama katkı yapması ve sanayi sektörüne hammadde temin etmesi nedeniyle ülkeler için stratejik ve vazgeçilmez bir sektör olmuştur. Gıda güvenliği açısından işletmede gıda hijyeni sağlanmalıdır. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen mikrolar ve bunların üretmiş oldukları toksinler önemli gıda zehirlenmelerine neden olabilmektedir. İl ve İlçe müdürlüklerimiz tarafından 2014 yılı içerisinde toplam 8 bin 645 gıda denetimi uygulanmış ve uygulamalarda neticesinde 104 işletme cezai yaptırım uygulanmıştır. Bugün burada bu işbirliğinin önemli bir göstergesini ortaya koymak için toplanmış bulunmaktayız. 2014 yılı içinde gıda güvenliğinin sağlanması açısından başarılı bulunan ve kendilerine teşekkür belgesi verilmesi uygun görülen ve toplu tüketim yerlerinin temsilcilerine halkımızın sağlığına göstermiş oldukları duyarlılıktan ve denetim ekiplerimizin yürüttükleri işbirliğinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

TOPLU TÜKETİM YERLERİNDEKİ HİJYENSİZLİK HÜKÜMETİMİZİN ETKİN POLİTİKASI SAYESİNDE ORTADAN KALKMIŞTIR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin birincil üretim aşaması dahil olmak üzere üretim, işleme dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeten mevzuat ve yasa sayesinde gıda denetiminde köklü değişiklikler yapılmıştır. Günümüzde gıda denetim ve kontrol hizmetleri ile izlenebilirlik, işyeri sorumluluğu ve itiraz hakkı konuları hem işveren hem de de tüketici için büyük önem arz etmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın " Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne" dair yönetmelikler bu alandaki problemlerin giderilmesinde hem kılavuz hem de caydırıcı bir özellik taşımaktadır. Bir dönem televizyon programlarından skandal olarak tanımlanan haberlerde yer alan gıda satışının sağlıksız oluşu merdiven altı üretim ve toplu tüketim yerlerindeki hijyensizlik konusu hükümetimizin etkin politikası sayesinde tamamen ortadan kalkmıştır. Gıda üretimi konusunda gereken konuların başında mikrobiyolojik kriterlere uymak, ilgili prosedürleri uygulamak, gıdalar için sıcaklık kontrolü gerekliliklerine uymak, ürünün özelliğine göre gerekli olan soğuk zinciri korumak ve kayıt altına almak, yeterli sıklıkta numune almak ve analiz ettirmek gelmektedir. Bu konuda Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak gıda güvenliği ve denetimi konusunda üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. 2014 yılında yapılan denetimlerde gıda güvenliğinde örnek çalışma yaparak ahi geleneğinin yaşatılmasına katkı sunan esnaf kardeşlerimi gönülden kutlarım.”

CADDELERDE ETLER AÇIK OLARAK SATILIYORDU

Erzurum’a geldiği günden itibaren Mahallebaşı üzerinde özellikle durduğunu ifade eden Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum’a ilk geldiğinde caddelerde etler açık olarak satıldığı fakat bugün bunların hepsinin önüne geçtiklerini söyledi. Altıparmak, “Gıda denildiği zaman her şeyden önce artan nüfusu da düşündüğümüz zaman hakikaten en stratejik ulaşılması sağlanması büyük önem arz eden yaşamsal vazgeçilmez bir üründür. Bu çerçevede baktığımız zaman artan nüfusla beraber yetersiz beslenme, gıda zehirlenmeleri bunu getirdiği hastalıklar ve ciddi sorunlar karşımıza çıkacak diye uzmanların görüşleri var. Ancak bu artan nüfusa gıda yetersizliği de elbette sağlıklı gıdaya ulaşmasında hükümetlerimizin ciddi gayretleri var. Geldiğim günden itibaren Mahallebaşı üzerinde özellikle duruyorum. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızı harekete geçirmeye çalışıyoruz ve herkesin önceliği olması için gayret ediyoruz. Bu konuda da inanılmaz şekilde çalışmalar yapıldı. Mahallebaşı’ndaki binlerce çocuğumuz farklı sporlarla tanıştı. Aileler aile eğitiminden geçildi. Bunun gibi çok farklı hizmete kavuştular. İlgi düzen arttığı zaman buradaki insanlarda kendilerine çeki düzen verecektir. Elbette ki ilgi ve alakayı boş ve karşılıksız bırakmayacaklardır. Onlarda bir gün şuan ki karşılaştığımız bir güzellik gibi dikkat gibi değişik faaliyetlerle toplumun karşısına çıkacaklardır ve ondan sonra ödüle layık görülecektir. Bu başka bir semtte Cumhuriyet Cadde’sinde olsa ödüle layık olmazdı. Elbette ki orda da denetimler yapılmalıdır. Denetimleri her geçen gün artıyoruz. Ama Mahallebaşı’nda bunun yapılıyor olması çok çok daha önemlidir. Geldiğimde caddelerde etler açık olarak satılıyordu. Ama bugün bunların hepsinin önüne geçtik.” dedi.

Konuşmaların ardından 2014 yılı içinde gıda güvenliğinin sağlanması açısından başarılı bulunan Mahallebaşı esnafına teşekkür belgeleri dağıtıldı.

BAŞARILI GIDA SATIŞ VE TOPLU TÜKETİM YERLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.