Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de halka hitap etti

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de halka hitap etti
Başbakan olmasının ardından ilk kez İzmirlilerle buluşan Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadele vurgusu yaparak, "Kaçtıkları yere kadar kovalayacağız....

Başbakan olmasının ardından ilk kez İzmirlilerle buluşan Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadele vurgusu yaparak, "Kaçtıkları yere kadar kovalayacağız. İzmir'den sesleniyorum, Eyy bu mukaddes vatanı bölmeye çalışan gafiller, eyy katil terör örgütü İzmir'den yükselen bu ses birliğin, bağımsızlığın sesidir. Aynen İzmir'in kurtuluşundaki 9 Eylül'ün sesi gibi, İzmir efelerinin sesleri gibi" dedi.

İzmir'e gelen Başbakan Binali Yıldırım, havalimanında binlerce partiliye hitap etti. AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlenen ve binlerce vatandaşın katıldığı mitingde Yıldırım, büyük bir coşkuyla karşılandı. Torbalı Belediyesi Mehteran takımının görsel bir şölen sunduğu törende İzmirliler , "Yolunuz yolumuz, sözümüz sözümüzdür", "Hep beraber biz büyük Türkiye'yiz" sloganları attı. Alana Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın posterleri asıldı. Mitingde İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık , Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Partili milletvekilleri de hazır bulundu.

Eşi Semiha Yıldırım ile alana gelen Binali Yıldırım, otobüsün üstünden İzmirlilere seslendi. "İzmir seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılanan Binali Yıldırım, "Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Allah'a ham ediyorum. Bugünleri gösterdiği için ham ediyorum. Biz İzmir ile gurur duyuyoruz. İzmirli olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

"EY KATİL TERÖR ÖRGÜTÜ BU ÜLKEYİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ"

Terör belasını bu ülkede bitirmeye ant içtiklerini söyleyen Yıldırım, terör örgütüne seslenerek, "Alanı dolduran vatandaşların ellerin bu bayrağın rengi şehitlerimizin kanıdır. Bu bayrağın hilali bağımsızlığımızın sembolüdür. Bu bayrağın yıldızı bu vatanın bütünlüğü, milletin birliği için hayatını seve seve veren şehitlerimizin sembolüdür. Ülkemiz için milletimiz için şehit olan tüm askerlerimizi, polislerimiz, korucularımız Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Gazilerimize şifalar diliyorum. Şunu herkes bilecek 780 bin kilometre kare vatan toprağı birdir, bütündür, kimse bölemez. Kimse bizi birbirimizden ayıramaz. Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz vatanımız böldürtmeyiz. Bu ülkenin başına bela olan terörü bitirmeye and içtik. Kaçtıkları yere kadar kovalayacağız. İzmir'den sesleniyorum, eyy bu mukaddes vatanı bölmeye çalışan gafiller, eyy katil terör örgütü İzmir'den yükselen bu ses birliğin, bağımsızlığın sesidir. Aynen İzmir'in kurtuluşundaki 9 Eylül'ün sesi gibi, İzmir efelerinin sesleri gibi" diye konuştu.

Yıldırım'ın sözleri karşısında alandakiler "Kahrolsun PKK" ve "Mecliste terörist istemiyoruz" sloganları attı.

"ALLAH'INA KURBAN İZMİR"

İzmirlilere bir vefa borcu olduğunu belirten Yıldırım, "Bu ağır sorumluluğu yüklenmenin en önemli müsebbibi sizsiniz. Sizin sayenizde bu sorumluluğu aldım. Bu sorumluluğu yeren getirirken sonuna kadar birlikte yürümeye var mısınız? 79 milyon vatandaşımızın refahı için yanımızda mısınız? İşte İzmir, İzmir'in yol arkadaşlığı bu. Hiç merak etmeyin, İzmir için ne söz verdiysek şimdi daha fazlasını yapacağız. İzmir'i hizmet yoksunluğunda kurtaracağız. Başlattığımız 35 projeyi bitirip yeni projeler kazandıracağız. Değil mi ki sizin bu coşkunuz, kardeşliğini bizim sorumluluğumuzu artırır. Allah'ına kurban İzmir" dedi.

"İZMİR'İ İSTANBUL'LA YARIŞAN KENT HALİNE GETİRECEĞİZ"

Hayatının dönüm noktası 2011 Mart ayı milletvekilliği gösterilmesi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Çok endişelendim, acaba nelerle karşılaşacağım: Ama İzmir'e gelince muhteşem coşkuyu görünce İzmir benim şehrim, İzmirli benim kardeşim, yol arkadaşım dedim. Beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi söylediğimi tüm şarkılarda bana her şey sizi, İzmir'i hatırlatıyor. İzmir deyip geçmeyin. İlk kurşunun atıldığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı şehirdir. Ama İzmir son 20 yıl içinde gelişmesini tamamlayamadı. İzmir geri kaldı. Ama hiç merak etmeyin. İzmir'in hizmet açığını ortadan kaldıracak ve İzmir'i tekrar İstanbul ile yarışan il yapmaya kararlıyız. İşte şimdi Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da açıyoruz. İki yıl sonra Bursa-İzmir arası da bitecek. Ver elini İstanbul. 3 saatten az sürede İstanbul'da olacağız. İzmir'in çılgın projesi de geliyor. Körfez geçişini getireceğiz. Konak ile Karşıyaka'yı birleştireceğiz" diye konuştu.

ALA: "TERÖRÜ GÜNDEMDEN ÇIKARTACAĞIZ"

İçişleri Bakanı Efkan Ala konuşmasında milletin iradesine dikkat çekti. Ala, şunları söyledi:

"Bizim petrol kuyularımız yok ama siz varsınız. Bazıları diyor ki sandık, seçim ayrıntıdır. Böyle bir şey denebilir mi? Sandığa seçime ayrıntı dersen, demokrasiden geriye ne kalır? 79 milyon insan doğrunun ne olduğunu tayin edemeyecek de sen mi edeceksin? Böyle bir şey söylenebilir mi? Daha önceki iktidarlara değişik statükolar tarafından saldırlar oldu ve herkesi derinden yaralayan darbelerle bu memleketin geleceğine ket vurdular. Ama hiçbir zaman başarılı olamadılar. 2002'den beri anlatmayacağım ama bu kutlu yürüyüşün önüne ne kadar engel çıkarttılar. Bir şey elde edebildiler mi? Çünkü siz sandıkta iradenize sahip çıktınız. Ayağımızda bir pranga daha var. Kendileri bu memleketin önünü kesmediler mi? Maşalarıyla terör ittifaklarıyla kesmeye çalışıyorlar. Bunu başarabilirler mi? Şimdi sizin sandıkta koyduğunuz irade ile terör belası milletin gündeminde çıkarılıp çöpe atılacaktır. Hiç merak etmeyin. Bu ülkede hangi başarı varsa altında sizin imzanız vardır."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.