Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş mitinginde bir araya geldiği partililerin isteği üzerine binlerce kişiyle aynı anda "özçekim" yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş mitinginde bir araya geldiği partililerin isteği üzerine binlerce kişiyle aynı anda "özçekim" yaptı. Partililere seslenen Davutoğlu, "Bugünlerde kimlerin kimlerle koalisyon yaptığına dikkat edin. HDP'lilerin seslerinin nasıl değiştiğine dikkat edin. Kim hangi paralel yayınların, kimleri provoke ettiğine dikkat edin" dedi.

Partisinin Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka seslenen Başbakan Davutoğlu, sözlerine Kahramanmaraş'ın önemli isimlerini anarak başladı. Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin Kahramanmaraş için hayırlı olmasını dileyerek, kentin ilçelerini selamladı. 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon görüşmelerine karşı çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Davutoğlu, CHP ile anlaşamamalarının sebebinin de eğitim ve dış politikada değişiklik teklifi olduğunu kaydetti. 13 yıllık iktidarlarında sağladıkları kazanımları tartışma konusu yapmayacaklarını anlatan Davutoğlu, partililerin Bahçeli'yi yuhlaması üzerine "Yuh demeyin. Millet ona 1 Kasım'da hayır demenin bedelini ödetecek" dedi.

"SİLAHLAR MAGMAYA GÖMÜLECEK"

Devlet Bahçeli'nin terörle mücadeleye de hayır dediğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Biz terörle mücadele için gecemizi gündüzümüze katarken, o her türlü "hayır" dedi. Yani "Siz gidin terörle mücadele edin, ben koltuğumda oturayım." Peki terörle mücadelede bizi yalnız bırakana Kahramanmaraş oy verir mi?" ifadelerini kullandı.

HDP'ye de yüklenen Davutoğlu, "Yani birisi ben teröre sırtımı verdim diyor. Diğeri de siz gidin terörle mücadele edin diye akıl verirken, bizimle hükümet kurmaktan kaçıyor. İkisi de aynı mantığa dayanıyor. Şimdi seçim yaklaştıkça HDP şirin görünmeye çalışıyor herkese. Çatışmasızlıktan bahsediyorlar. Çatışmasızlık değil, sadece silahlar toprağa magmaya kadar gömülmedikçe terörle mücadeleden hiçbir taviz vermeyeceğiz diyoruz biz de" şeklinde konuştu.

"HDP VE MHP İŞBİRLİĞİ YAPTI"

Yüksek Seçim Kurulu'nun sandık taşıma talebini reddetmesine de değinen Başbakan Davutoğlu, HDP ile MHP'nin işbirliği yaptığını öne sürdü. Oyların güvenli bir şekilde belirlenmesine Devlet Bahçeli'nin engel olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Tek sebep var. Kime giderse gitsin oylar ama yeter ki AK Parti oy kaybetsin. İyi de kardeşim Bahçeli'nin anlamadığı bu. Bu mesele artık AK Parti meselesi değil. Şahsi mesele değil. Bu mesele artık memleket meselesidir. İşte biz bu memleket meselesini çözmek için cumhurbaşkanının verdiği görevle seçim hükümeti kurduk. MHP ve CHP 3 aylık hükümete bile Türkiye'ye katkıda bulunmak için evet diyemediler. 3 aylık hükümete bile katılmayanlar, anayasanın "hükümete katıl" dediği, "bakan ver" dediği yerde anayasayı hiçe sayanlar, 3 ay için bile elini taşın altına koyamayanlar, 3 ay için bile memleket için ter döküp gece uykusuz kalamayanlar sizden 1 Kasım için oy alabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye sınırlarında uçakların ülkeyi tehdit ettiğini belirterek, hal böyleyken hiçbir şekilde şahsi hesap yapmayacaklarını dile getirdi. Memleket meselelerine sahip çıktıklarını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Hukuk içinde kalarak kamu güvenliğini sağlayacağız. Aynı iradeyi koruyoruz ve bu iradenin yegane sahibi AK Parti'dir. Eşit vatandaşlığı, kardeşliği, toplumsal barışı, Türk, Kürt, Sünni, Alevi birlikteliğini, refah ve huzurunu tesis etmek bizim ne kadar görevimizse kazanımlarımızı korumak da o ölçüde görevimizdir" dedi.

"KİMLERİN KİMLERLE KOALİSYON YAPTIĞINA DİKKAT EDİN"

Kahramanmaraşlı Aşık Mahzuni Şerif'in "Döğüşmeyin yiğitler" eserini okuyan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Vur diyenler ortalıkta gözükmüyor ki. Vur diyenler dış odaklardır. Türkü Kürde, Sünniyi Alevi'ye kırdırmak isteyenler, dış mihraklardır. 7 Haziran seçimlerinde demokraside bir aşama geçilmişken, "Biz sırtımızı teröre yasladık" diyenler, ayaklanma çağrısında bulunanlar, silahla meydana çıkanlar, polis, asker, vatandaş şehit edenler işte o odakların sesini dinleyenlerdir. Bugünlerde kimlerin kimlerle koalisyon yaptığına dikkat edin. HDP'lilerin seslerinin nasıl değiştiğine dikkat edin. Kim hangi paralel yayınların, kimleri provoke ettiğine dikkat edin. Tüm bunlara karşı, teröre karşı, yalana, iftiraya karşı dimdik duracak mıyız? Hadlerini bildirecek miyiz?"

PARTİLİLERDEN GELEN ÖZÇEKİM İSTEĞİNİ KIRMADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını seçim vaatlerini ve Kahramanmaraş'a yapacakları hizmetleri anlatarak tamamlayıp, partililerinden oy istedi. Binlerce partilinin katıldığı mitingde kalabalık grubun "özçekim" isteğini de kırmayan Başbakan Davutoğlu, cep telefonuyla aynı anda binlerce kişiyle özçekim yaptı.

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş’ta konuştu

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.