Başbakan Davutoğlu, Trt Uluslararası Çocuk Şenliği’ne Katılan Çocukları Kabul Etti

Başbakan Davutoğlu, Trt Uluslararası Çocuk Şenliği’ne Katılan Çocukları Kabul Etti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TRT’nin düzenlendiği Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları kabul etti. Davutoğlu, çocukların; masumiyetin, ba...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TRT’nin düzenlendiği Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları kabul etti. Davutoğlu, çocukların; masumiyetin, barışın ve güzelliğin sembolü olduğunu belirterek, çocuklara her zaman barış, kardeşlik ve dostluk için yaşamaları tavsiyesinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde TRT Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan, 34 ayrı ülkeden gelen çocukları kabul etti. Kabule gelişinde çocuklarla bir süre sohbet eden Davutoğlu, daha sonra Hacivat ile Karagöz oyununu izledi. Davutoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, çocukların en masum ve en sevimli topluluklar olduğunu belirterek, çocukların masumiyetin, barışın ve güzelliğin sembolü olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklara armağan eden lider olarak tarihe geçtiğini hatırlatan Davutoğlu, çocukların dünyasında sadece dürüstlük ve masumiyetin olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Çocuklarımız ulusal egemenlik çerçevesinde dünyanın birçok yerinde çocuklar nefretin, çatışmanın hedefi oluyorlar. Buradan Suriye’dek mülteci çocuklara, Filistin’deki, Somali’de birkaç sene öncesine kadar kuraklık, açlık sıkıntısı çeken çocuklara, Afrika’nın her köşesinde birçok hastalıklara karşı korumasız kalan çocuklara ve geçtiğimiz günlerde Akdeniz’de mültecilerin kendilerine yeni bir hayat kurmak için hareket ederken hayatını kaybeden kayıp insanların çocuklarına hepsine buradan selam gönderiyoruz. Çocuklarımız bugün bu bayramla beraber birbirlerini tanıyacaklar. Güzel çocuklarımızın her birini gözlerinden öpüyorum" dedi.

"BİZDEN ÇOCUKLARA SELAM GÖTÜRÜN"

"Çok misafir ağırladık ama emin olunuz ki en büyük mutluluk veren sizler oldunuz" diyen Davutoğlu, "Bu salonlarda devlet ve hükümet başkanları onurla ağırlanacak ama sizlerin ziyareti hiç unutulmayacak. Bizden çocuklara selam götürünüz. Muhabbetin temsilcisi olarak güzel bir geleceği hazırlamak için Türkiye’nin çaba göstereceğini anlatın. Çok güzel anılarla buradan ayrılacaksınız. Hayat boyu Türkiye’yi zihninizde tutacaksınız. Her zaman barış, kardeşlik dostluk için yaşayın. Sizlerle kucaklaşmak da istiyorum. Bağrımıza sizleri basıyoruz" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU’NUN YAKIN KORUMASI ECE TURHAN İSİMLİ ÇOCUK OLDU

Çocuklarla sohbet ederek hediyelerini kabul eden Davutoğlu, "Çocuklarla Ukrayna’ya, Filistin’e ve Bosna’ya hep barışın gelmesini diliyoruz" dedi. Günün anlamı dolayısıyla Davutoğlu’nun yakın koruması 11 yaşındaki Ece Turhan isimli bir çocuk oldu. Davutoğlu’nun yakın koruması olan Ece Turhan’ın Başbakan Davutoğlu’nun yakın korumalığını yapan polisin çocuğu olduğu öğrenildi. Başbakan Davutoğlu, kabul kapsamında programda bulunan çocuklara fotoğraf makinesi hediye etti.

Program sonrası Davutoğlu’nun yakın korumalığını yapan Ece Turhan ve Davutoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Ece Turhan’a "Hayalinmiş öyle duyduk, (Davutoğlu ile birlikte geliyorlar) siz gelirken el işaretleri yaptın, neydi o?" diye sorması üzerine Davutoğlu, "Beni takip et demek istiyor" şeklinde konuştu. Ece Turhan ise, "Elimi kaldırarak Beyefendinin beni takip etmesini sağladım" dedi. 11 yaşında olduğunu belirten babasının zor bir iş yaptığını belirten Ece Turhan, babasını özlediğini ifade etti. Davutoğlu’nun Ece Turhan’a ’Bana kızmıyorsun değil mi’ demesi üzerine Ece Turhan, "Hayır" cevabını verdi. Davutoğlu bunun üzerine "Onların her birisinin ikinci babası biziz, bu çocukların" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.