Başbakan Davutoğlu’ndan Atatürk Mesajı

Başbakan Davutoğlu’ndan Atatürk Mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Milli Mücadelenin yol haritasını belirleyen adım olan Gazi Mustafa Kemal’in 27 Aralık 1919’da Ankara’...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Milli Mücadelenin yol haritasını belirleyen adım olan Gazi Mustafa Kemal’in 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişi, milletimizin istikbali adına önemli bir dönüm noktasıdır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Milli Mücadelenin yol haritasını belirleyen adım olan Gazi Mustafa Kemal’in 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişi, milletimizin istikbali adına önemli bir dönüm noktasıdır. Bu hadise ile Ankara, Kurtuluş Savaşı’nın karargahı olmuş, destansı mücadelemizin yönetildiği merkez haline gelmiştir. Ankara, aziz milletimizin sarsılmaz iradesinin, azim ve kararlılığının en güzel tezahürü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ev sahipliği yapmış, akabinde Cumhuriyetimizin başkenti olmuştur. Bu günü idrak etmenin onuruyla, Gazi Mustafa Kemal ve Heyet-i Temsiliye üyelerini Ankara’ya gelişlerinin yıldönümünde saygıyla anıyor, başta Ankaralılar olmak üzere bütün vatandaşlarımızı en içten muhabbetlerimle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.