Başbakan Davutoğlu’ndan Sanayiciye Çağrı

Başbakan Davutoğlu’ndan Sanayiciye Çağrı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Gaziantep’in ihracat ve üretim noktasında sergilediği performans, Türkiye ortalamasının üzerindedir. Sanayiciyi daha üretim ve katma değer sağlamaya çağırıyorum. Ekonomik ol...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Gaziantep’in ihracat ve üretim noktasında sergilediği performans, Türkiye ortalamasının üzerindedir. Sanayiciyi daha üretim ve katma değer sağlamaya çağırıyorum. Ekonomik olarak kendi kendine yeterli olmayan ülkenin siyasi olarak ayakta durması zor” dedi.

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katılımlarıyla Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Başbakan Davutoğlu, yaptığı konuşmada, şehirlerin kaderini siyasiler olduğu kadar iktisadi liderlerin de belirlediğini vurgulayarak, “Gaziantep’in ihracat ve üretim noktasında sergilediği performans, Türkiye ortalamasının üzerindedir. Sanayiciyi daha üretim ve katma değer sağlamaya çağırıyorum. Ekonomik olarak kendi kendine yeterli olmayan ülkenin siyasi olarak ayakta durması zor. IMF’den borç isteyen ülkenin geldiği konuma bakınız.”

Gaziantep’in her zaman Türkiye performansının üzerinde olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Gaziantep iradesiyle hükümetin, açık desteğiyle Gaziantep Mezopotamya ve Akdeniz arasında kadim ticaret yolu arasında merkezi çekim alanı oluşturacağız. Biz de destekleyici projelerle önümüzdeki dönemde Gaziantep’in bu potansiyelini daha çok harekete geçireceğiz. Ulaşım ve lojistik projelerimiz var. Önümüzdeki dönem hayata geçirileceğini düşünerek planlama yapan sanayicilerimiz bilsin ki bu çalışmalar Gaziantep’i sanayi üssü yapacak. Bunun için tüm sanayicilerimizi daha fazla performansa davet ediyorum. 12 yıl biz Türkiye’nin kaderini, karakterini görünüşünü radikal kararlarla dönüştürdük. Yeni hükümeti kurduğumuzda da sanayicilerimizden rekabet gücünü artırmak için Ar-Ge’ye daha fazla yatırım yapmasını istedik. Ar-Ge’yi geliştirerek küresel rekabet gücünü artıracağız. Bakın Avrupa yaşanan krizlerde bu ortaya çıktı. Sanayi üretimi olmayan ya da zayıf olan ya da tüm potansiyelini çevrede olan ülkelerin hizmet sektörüne yönlendirmeleri ülkelerin ekonomik krizden çıkamamasının sebebidir” dedi.

Üretemeyen ekonominin krize karşı çıkamayacağını ifade eden Davutoğlu, “Sosyal meseleleri aşması da mümkün olmaz. Bizim daha çok üretmemiz lazım. Irak ile ilişkilerin gelişiyor. Suriye’de bir gün acılar bitecek çünkü hiçbir zulüm kalıcı değildir. Unutmayın zulümle abad olunmaz. Zulüm bitince Gaziantep çevre havzayla daha da bütünleşecek. Bakın son birkaç aydır Irak’ta yeni hükümet kurulunca ilişkiler gelişti. Ben Irak’a gittim, son olarak geçen hafta Irak başbakanı ülkemizi ziyaret etti. Irak’la yoğun ticaret yaptığınızı biliyorum, Irak önemli bir pazar. Irak’ta siyasi kriz aşılır istikrar oluşursa Gaziantep; Bağdat, Basra ve Erbil’in de üretim üssü olsun. Dolayısıyla vizyonumuzu daha uzun vadeli kılalım. Bu yolla krizlere değil vizyona ayarlı perspektif geliştirelim. Gaziantep’i 30 yıl sonra Ortadoğu’nun, Akdeniz’in tüm bölgenin en önemli kavşak şehri, üretim üssü haline getirelim" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.