Başbakan Davutoğlu’nun Açıklamaları (3)…

Başbakan Davutoğlu’nun Açıklamaları (3)…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ortada matematiksel olarak yapılabilecek ya AK Parti CHP koalisyonu var ya da AK Parti MHP koalisyonu var. Diğer alternatifleri sağ olsunlar yaptıkları açıklamalarla, bizim...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ortada matematiksel olarak yapılabilecek ya AK Parti CHP koalisyonu var ya da AK Parti MHP koalisyonu var. Diğer alternatifleri sağ olsunlar yaptıkları açıklamalarla, bizim görüşmemize gerek kalmaksızın tükettiler” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Parti olarak ilk gündemlerinin ülkenin hükümetsiz kalmaması olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Biz il kongrelerini yaptık. Mutat vakti içinde genel kongremizi de yapacağız. Ama bizim ilk gündemimiz Türkiye’nin hükümetsiz kalmaması, bir hükümet kurma çabasıdır. Eğer parti meselesi onun önüne geçerse, milletin iradesine de milletin kaderine de saygısızlık anlamına gelir. Şu an ülkemizin geleceğiyle ilgili atmamız gereken adımları atalım. AK Parti kongreleri her zaman demokrasi şenliği içinde, kardeşlik duygusu içinde seyretmiştir. Kongremizi o coşku içinde, bu süreçler tamamlanınca inşallah yaparız. Ama aday çıkar mı çıkmaz mı, herkesin aday olma hakkı var, demokratik bir kongre, herkes siyasette her türlü iradeyi kullanabilir. Bu konuda herhangi bir sınırlama getirme hakkım da yok, yetkim de yok. Ama önemli olan AK Parti’nin her kongreden daha güçlü bir şekilde çıkmasıdır. Benim Genel Başkan olarak da görevim bunu sağlamaktır. Seçimden sonraki yaptığımız anketlerde düzenli bir yükseliş trendi görüyoruz. Sonuçlar, yüzde 41’in epey üzerinde çıkıyor. Bunu zikrettiğimizde şuna da yorarlar; ’AK Parti erken seçime gitmek için gerekçe oluşturuyor.’ Böyle bir şey de yapmayız. Önemli olan halkın nabzını tutmaktır” ifadelerini kullandı.

“ORTADA MATEMATİKSEL OLARAK YAPILABİLECEK YA AK PARTİ CHP KOALİSYONU VAR YA DA AK PARTİ MHP KOALİSYONU VAR”

Matematiksel olarak AK Parti-CHP ve AK Parti-MHP koalisyonlarının mümkün göründüğünü ifade eden Davutoğlu, “Herkes birbirine kartlarını, gönlünü açacak ki orta yolu bulalım. Bir taraf pasif, bir taraf özne, bir tarafın nesne olduğu bir koalisyon görüşmesi olmaz. Siyasi partilerin açıklamaları var. Ben onlar adına konuşmam. Hiçbir zaman başka bir siyasi aktör üzerine konuşmam. Ama milletin onlara verdiği mesaj şu: ‘Uzlaşın ve bir hükümet kurun.’ Milleti dinlerlerse bizimle koalisyon yapmaya hazır olmaları lazım. Yada birbirleriyle yapmaya hazır olmalılar. Ama birbirleriyle yapamayacakları Meclis Başkanlığı seçiminde ortaya çıktı. O süreç koalisyonla alakalı değil ama o süreç esnasında yaşanılan tartışmalar da Sayın Bahçeli’nin HDP’ye olan açık tavrı, matematiksel olarak üçlü bir koalisyonun ya da ikili bir koalisyonu destekleyen üçüncü bir parti yapısıyla oluşan koalisyonun mümkün kılmadı. Ortada matematiksel olarak yapılabilecek ya AK Parti CHP koalisyonu var ya da AK Parti MHP koalisyonu var. Diğer alternatifleri sağ olsunlar yaptıkları açıklamalarla, bizim görüşmemize gerek kalmaksızın tükettiler” değerlendirmelerinde bulundu.

“BAYRAMA YETİŞECEĞİZ DİYE ACELE ETMEK DOĞRU DEĞİL”

“Bu işin ne kadar sürdüğünden çok hayırla neticelenmesi daha önemli” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Anayasa bize 45 günlük bir süreyi limit olarak koymuş. O süre içerisinde başarıya ulaşmamız lazım. İki bayramı bir arada yaşamak isteriz ama bayrama yetişeceğiz diye acele etmek de doğru değil. Yavaş gitmek doğru değil, fazla acele edip yanlış bir yapı kurmak da doğru değil. 45 günlük süre makul bir süredir. Görüşmeleri yaptıktan sonra bunun imkansız olduğu kanaati ortaya çıkarsa, Sayın Cumhurbaşkanımıza görevi iade ederiz. Ama bunun imkansız kılmamak için her şeyi ortaya koymak lazım. Siyasi parti genel başkanlarına çağrım şu: Her şeyi denerken, iyi niyetle ve zihin açıklığıyla denemekte fayda var.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.