Başbakan Davutoğlu Kafa Karışıklığı Var"

Başbakan Davutoğlu Kafa Karışıklığı Var
Bahçeli’nin Twitterdan yaptığı açıklamalara cevap veren Başbakan Davutoğlu, “Kafa karışıklığı var, hedef karışıklığı var ama en önemlisi niyet karışıklığı var. Niyetin ne olduğu muğlak ” dedi.Başbakan...

Bahçeli’nin Twitterdan yaptığı açıklamalara cevap veren Başbakan Davutoğlu, “Kafa karışıklığı var, hedef karışıklığı var ama en önemlisi niyet karışıklığı var. Niyetin ne olduğu muğlak ” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk ekranlarında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamalara ilişkin konuşan Davutoğlu, "Sayın Bahçeli’yle yüz yüze görüştüğümüzde de kendisine ifade ettim. Misafir ettiğinizde veya misafir olarak gittiğinizde gösterdiği nezaket, saygılı tavır ile yazılı metinlerdeki üslup arasında herhangi bir bağ kurabilmek mümkün değil” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin şahsi ilişkisinde son derece nazik olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Ama bugün söz konusu twitlerde görüldüğü üzere yazılı metinlerde, hele bu twitterı keşfettikten sonra iyice çekilmez hale geldi” şeklinde konuştu.

“ÜFLESENİZ İZİ KALMAYACAK BİR ÜSLUPTUR BU”

Bahçeli’nin kullandığı dili eleştiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Sertlik anlamında siz ağır dediniz ama düzey anlamında hafif bir düzey. Yani üfleseniz izi kalmayacak bir üsluptur bu. Ben yakıştıramıyorum gerçekten bir akademisyene ve dediğim gibi yüz yüze görüşmedeki zarafeti ile şu dili ben şöyle düşünüyorum, herhalde bunu başkaları yazıyor. İyi niyetli düşündüğüm zaman böyle. Ama gerçekten Sayın Bahçeli’nin kaleminden çıkıyorsa ikili bir kişilikle karşı karşıyayız demektir. Hangi Bahçeli’nin muhatabımız olduğunu bilmemiz lazım ki biz de ya nezakete nezaketle ya da şu ’hafif’ dile hakkettiği şekilde cevap verelim. Buranın Allah aşkına bütün o twitleri okuduğunuz da bana hitaben yazıyor, neresini alacağız?”

Parti genel başkanı olması ve MHP’ye oy veren vatandaşlara duyduğu saygıdan dolayı Bahçeli’ye saygı gösterdiğini belirten Davutoğlu, "Muhatabınızın seviyesi bu kadar düşmüşse söyleyecek sözlerin sınırına gelmişsiniz demektir. Hatta sözün de anlamının kalmadığı yerdesinizdir” değerlendirmesinde bulundu.

“KAFA KARIŞIKLIĞI VAR, HEDEF KARIŞIKLIĞI VAR AMA EN ÖNEMLİSİ NİYET KARIŞIKLIĞI VAR”

Davutoğlu konuşmasının devamında, “Ben bunun yazılmasına sebep olan bugünkü konuşmamın bir yerinde ’ne istiyorsun mübarek’ dedim. Dikkat ederseniz tabirde mübarek tabiri yani nihayetinde tahkir edici değil. Ne istediğini sordum. Allah aşkına şunu okuyan birisi Bahçeli ne istediğini söylemiş der mi? Hala belli değil ne istediği. Hükümet olmak istiyor musun istemiyor musun? Erken seçime gitmek istiyor musun istemiyor musun? Şimdi hükümet olmak istemediği aşikar. En başından itibaren onu söylüyor. Peki sen hükümet olmak istemiyorsan ülke ne yapsın, nasıl hükümete gitsin. Başka partilere görev veriyor. Sen milletin huzuruna çıktığında şunu mu dedin, ’siz bana oy verin ama ben başka partilere görev vereceğim.’ Yani AK Parti, HDP, CHP bir araya gelsin diyeceğim’ diye mi milletten oy istedin? Siz bana oy verin ama ben diyeceğim ki ana muhalefet görevi bende ve her şeye hayır diyeceğim’ diye mi istendi? Siyaset bunun için mi yapılır. Kafa karışıklığı var, hedef karışıklığı var ama en önemlisi niyet karışıklığı var. Niyetin ne olduğu muğlak. Sonra da hakaret ediyor. Bir kere kendi sistematiğinde soruma cevabı yok” dedi.

“SAYIN BAHÇELİ’NİN YÜZ İFADESİNE BAKSINLAR. HİÇ DİNGİN VEYA DİNAMİK GÖRDÜNÜZ MÜ?”

Bahçeli’nin seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından erken seçim istediğini ve seçim tarihi verdiğini hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Sonra biz gittiğimizde erken seçim için gelirseniz parlamento’ya girer ve ’hayır’ deriz dedi. Ben karşımdaki muhatabımın belli bir sistematik içinde düşündüğü varsayımıyla yaklaşırım. Sayın Bahçeli’nin böyle bir fikri silsile içinde bunları yazdığı kanaatinde değilim. Hakaretlere gelince; bu yakışmıyor. Yani ülkücü gençler şu üsluptan ne öğrenecekler? Ben muhataplarımı eleştiririm ama ağzımdan hiç hakaret kelimesi çıktığını kimse gördü mü? Bir de gerçeği de yansıtmıyor. Bana bakmış da ben çok yorgun, çok bezgin görünüyormuşum. Allah aşkına ben bugün sabah erken saatlerden beri ayaktayım çalışıyorum. Hiç yorgun görünüyor muyum şu anda? Veya beni herhangi birisi çalışırken yorgun gördü mü? Bir de Sayın Bahçeli’nin yüz ifadesine baksınlar. Hiç dingin veya dinamik gördünüz mü? Sayın Bahçeli TBMM’de 5 saat, ne kadar da müeddep bir şekilde, saygılı oturur ama yüzünde bir hayat emaresi görmek mümkün mü? O bana bakmış beni yorgun görmüş.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.