Başbakan Erdoğan’dan Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru

Başbakan Erdoğan’dan Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ile ilgili mahkeme kararlarının uygulanmamasından dolayı Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ile ilgili mahkeme kararlarının uygulanmamasından dolayı Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

Başbakan Erdoğan, sosyal medya kendisine ve ailesine karşı yapılan hak ihlallerinin kaldırılmasına yönelik mahkeme kararlarının uygulanmaması nedeniyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurunun dilekçesinde, yasa dışı dinlemeye maruz bırakılarak özel hayatın gizliliği ve haberleşme hürriyetinin ihlal edildiği belirtildi.

Başbakan Erdoğan ve ailesi hakkında twitter'da "Bascalan" isimli profilden ses kayıtlarıyla ilgili tweet atıldığı belirtilen dilekçede, "ismailsaymaz" isimli hesaptan bireysel başvuru konusu montaj ses kaydının yayınlandığı Youtube linkinin paylaşıldığı kaydedildi. Dilekçede, Emre Uslu'nun da kendisine ait twitter hesabından montaj ses kaydını retweet ederek yaklaşık 400 bin takipçisine duyurduğu belirtildi.

Dilekçede, söz konusu kişilerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ve soruşturmanın sürdüğü, söz konusu içeriklerle ilgili Ankara Sulh Ceza Mahkemesine müracaat edildiği ve mahkemenin içeriklere erişimin engellenmesine karar verdiği, gereğinin yapılması için kararların Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderildiği ifade edildi. Benzer bir videoyla ilgili Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesince erişimin engellenmesi kararı verildiği belirtilen dilekçede, bu video hakkında, seçim dönemi olması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına da müracaat edildiği ve Kurulun da yayına erişimin engellenmesini kararlaştırdığı bildirildi.

Başvuru dilekçesinde, yargı kararlarına olan güveninin ağır şekilde zedelenmesinden kaynaklanan manevi zararlar gözetilerek, 50 bin lira manevi tazminat talebinde de bulunuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.