Başbakan Yardımcısı İşler Prizren’de Esnaf Derneği’nin Fuarını Gezdi

Başbakan Yardımcısı İşler Prizren’de Esnaf Derneği’nin Fuarını Gezdi
Başbakan Yardımcısı Emrulllah İşler, Kosova’nın başkenti Prizren’deki temasları kapsamında, Esnaf, Zanaatçı ve İşadamları Derneği’nin kuruluşunun 20. yıldönümü vesilesiyle şehir merkezinde kurulan yerli ürünler fuarını gezdi.

- Başbakan Yardımcısı Emrulllah İşler, Kosova’nın başkenti Prizren’deki temasları kapsamında, Esnaf, Zanaatçı ve İşadamları Derneği’nin kuruluşunun 20. yıldönümü vesilesiyle şehir merkezinde kurulan yerli ürünler fuarını gezdi.

Kosova’nın en etkili derneklerinden biri olan Esnaf İşadamları Derneği’nin Başkanı Edis Çabrat, Başbakan Yardımcısı İşler ve beraberindeki heyete, fuar hakkında bilgi verdi.

İşler burada yaptığı konuşmada, “Ben sizin birlik beraberliğinizin daim olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Burada birlik ve beraberliğiniz sağlandığı zaman, her zaman güçlü olursunuz. Eğer tek ses olabilirseniz, her zaman güçlü olursunuz ve bu beraberliğin semeresini her platformda alırsınız” dedi. Burada Türk nüfusunun sayısının çok az olduğunu bildiklerini kaydeden İşler, bu nedenle de arada ayrılık olmaması gerektiğine işaret etti. İşler, “Yürekleriniz toplu atması lazım. Bunu sağladığınız zaman inşallah gelecek günler hep sizin olacaktır. Bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak sizlerin yanınızdayız. Acı gününüzde, tatlı gününüzde, her zaman yanınızda olduk. Bundan sonra da yanınızda olmaya gayret edeceğiz. Ama en önemlisi buradaki ecdad yadigarı, ata yadigarı kültürel mirasımızın eserlerini teker teker canlandırıyoruz, bunları restore ediyoruz, çevre düzenlemesi yapıyoruz. Ve bu eserlerin ilelebet burada yaşaması için varlığını sürdürebilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu eserler burada var olduğu müddetçe, ayakta dimdik durduğu müddetçe sizlerin de başı burada dimdik olacak ve hiç bir zaman başınız öne eğilmeyecek” şeklinde konuştu.

İşler konuşmasını, “Canla başla çalışacağız ve inşallah 21’inci yüzyılı biz kazanacağız” sözleriyle sonlandırdı.

Fuarda stantları tek tek gezen Başbakan Yardımcısı İşler, üreticilerle yakından ilgilendi. Fuarda Prizren’de üretilen gıda ürünlerinden tekstil ürünleri ve el işlerine kadar farklı ürünler sergilendi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.