Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Kırgızistan'da

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Kırgızistanda
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

Kırgızistan'a 3 günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki heyeti Bişkek Manas Havalimanı'nda Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Kırgızistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Kılıçbek Cakıpov ve diğer yetkililer karşıladı. Kırgızistan ziyaretinde Kurtulmuş'a AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener eşlik edecek.

Kurtulmuş, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve inşaatı devam eden bazı projelerde incelemelerde bulunacak.

KIRGIZİSTAN'DAKİ TÜRK İŞ ADAMLARIYLA BİR ARAYA GELECEK

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde Kırgızistan'da iş yapan Türk iş adamları ile bir araya gelecek olan Kurtulmuş, ardından Ahıska Türkleri ile akşam yemeğinde buluşacak. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısına da katılacak. Toplantının ardından iki ülke arasında bazı alanlarda yapılacak işbirliğine ilişkin protokol imza töreni düzenlenecek.

CUMHURBAŞKANI ALMAZBEK ATAMBAYEV İLE GÖRÜŞECEK

Kırgızistan temasları kapsamında Kurtulmuş'u, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek. Kurtulmuş, ayrıca Kırgız Cumhuriyeti Başbakanı Comart Otorbayev ve Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev ile bir araya gelecek.

Kurtulmuş öte yandan Başbakanlık TİKA tarafından ekmek fabrikasında incelemelerde bulunacak, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan ve Orta Asya'nın en büyük camisi olma özelliği taşıyan Bişkek Camisi inşaatında incelemelerde bulunacak, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi alacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.