Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan:
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Hollywood’da o çekim teknikleri, makyaj kabiliyeti var ama bu tarih yok, o bizde var” dedi.

- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Hollywood’da o çekim teknikleri, makyaj kabiliyeti var ama bu tarih yok, o bizde var” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ‘Filinta’ adlı tarihi dizinin çekildiği Kocaeli’de bulunan Seka Film Platosu’nda incelemelerde bulundu. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan platoda incelemelerle Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Emniyet Müdür Levent Yarımel ve TRT yetkilileri ile ‘Filinta’ adlı tarifi dizinin set ekibi katıldı.

Seka Film Platoları’nda dizi için kurulan alanı gezen ve set ekibinden bilgiler alan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra dizinin ilk 10 dakikalık bölümünü birlikte izlediler. Sunumun ardından konuşan Akdoğan, “Hollywood’da o çekim teknikleri var. Makyaj kabiliyeti var ama bu tarih yok. Bu karakterler yok. Bu zenginlik yok. O bizde var” dedi.

Tarihi dizilerin Türkiye’nin tanıtımına olumlu etki yaptığını belirten Akdoğan, “Son dönemde Türkiye’nin bölgesel gücü ve etkisi, yumuşak gücü bu diziler sayesinde biraz daha arttı. Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Orta Doğu’ya kadar Türkiye daha çok tanınıyor, daha çok biliniyor, merak ediliyor. Dizi sektöründeki bu gelişme hem ihracatımıza katkıda bulunuyor hem de turizmimize katkıda bulunuyor. Kültürel ürünlerimizin yayılmasına katkıda bulunuyor. Her açıdan Türkiyemiz’in tanıtımına katkıda bulunan ciddi bir sektör oluşmuş durumda” diye konuştu.

Yapılan dizilerin Hollywood tarzı yapımlar olmasının önemli olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Hollywood’da o çekim teknikleri var. Makyaj kabiliyeti var ama bu tarih yok. Bu karakterler yok. Bu zenginlik yok. O bizde var. İşte bu sanatsal özelliklerle bu tarihi kültürün geçmişinin bir araya getirilmesi inanıyorum ki daha büyük bir yankı meydana getirecektir” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.