Başbakan Yıldırım’dan Başkanlık ve yeni anayasa vurgusu

Başbakan Yıldırım’dan Başkanlık ve yeni anayasa vurgusu
Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de güven ve istikrarı kalıcı hale getirmenin tek bir yolu kaldı, Başkanlık sistemi ve yeni anayasa" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de güven ve istikrarı kalıcı hale getirmenin tek bir yolu kaldı, Başkanlık sistemi ve yeni anayasa" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Yenikapı Şehir Parkı'nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Partili vekiller, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile sanat ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım görevde olduğu 33 gün içerisinde yurdun her köşesine gittiğini belirtti.

"GÜNEYDOĞUDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ ASLA VE ASLA TERÖRÜN OYUNUNA GELMEMEKTE KARARLI"

Özellikle de Doğu ve Güneydoğuda vatandaşlarımızla hasbihal etme fırsatı bulduğunu aktaran Başbakan Yıldırım, "Onlarla iftar sofrasında bulunma fırsatı oldu. Gördüm ki bir kez daha, Türk milleti büyük millet, Türkiye büyük bir ülke. Çünkü Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız asla ve asla terörün oyununa gelmemekte kararlı. Devletiyle, milletiyle beraber, tasada ve sevinçte beraber olmayı kabul etmiş ve bu yönde hiçbir tereddüdü yok. Bunu çok iyi şekilde gördük" dedi.

"BAŞKANLIK YOLUNU DA BİRLİKTE AÇACAĞIZ"

Türkiye'de güven ve istikrarı kalıcı hale getirmenin tek bir yolunun kaldığını ifade eden Başbakan Yıldırım, "14 yıl boyunca hem çalıştık, hem vesayetle mücadele ettik. Önümüze çıkan engelleri birer birer ortadan kaldırarak bu günlere geldik. Çok şey başardık ama işimiz bitmiş değil. Şimdi artık Türkiye'de güven ve istikrarı kalıcı hale getirmenin tek bir yolu kaldı, Başkanlık sistemi ve yeni anayasa. Yolları biz yaptık, köprüleri biz yaptık, gönüllere yollar yaptık, inşallah milletimizle birlikte Türkiye'nin başkanlık yolunu da birlikte açacağız" diye konuştu.

İSTANBUL'UN BİN KİLOMETRE RAYLI SİSTEMİ OLACAK

İktidarları döneminde İstanbul'da yapılan projelere değinen Başbakan Yıldırım, Kanal İstanbul projesinde yılsonuna doğru ihaleye açılacağını aktardı. Başbakan Yıldırım devamla şöyle konuştu:

"Planlananlarla birlikte 2023 yılında İstanbul'un tam bin kilometre raylı sistemi olacak. Bu ne demek biliyor musunuz? Londra'nın raylı sisteminin iki katından fazla demek. İstanbul'a da yakışır, İstanbul için de çok güzel olur."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.