Başbakanlık'tan Operasyonlara İlişkin Flaş Açıklama!

Başbakanlıktan Operasyonlara İlişkin Flaş Açıklama!
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, yurt genelinde ve sınır ötesi olarak gerçekleştirilen teröre yönelik operasyonlar hakkında açıklamada bulundu

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Suriye’deki DAEŞ terör örgütü ile Kuzey Irak’taki PKK terör örgütü hedeflerine dönük icra edilen harekat Türk Silahlı Kuvvetleri’nin milli imkan ve kabiliyetleri ile gerçekleştirilmiştir. İcra edilen hava harekatı ile eşzamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır” denildi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında saat 02.20’de yapılan Güvenlik Toplantısı’yla ilgili yazılı açıklama yayımladı. Ülkenin ve milletin güvenliği ve huzuru için başlatılan operasyonların devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, “23 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde yürütülen operasyonlarda gelinen durum ve bundan sonraki süreç 25 Temmuz günü saat 02.20’de Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında tekrarlanan Güvenlik Toplantısı’nda ele alınmıştır. Toplantıda operasyonları yürütmekte olan birimler Sayın Başbakanımıza gelinen aşama ve sürecin bundan sonraki safahatına ilişkin brifing vermiştir. Terörle mücadelede alınacak ilave tedbirler kararlaştırılmış, ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonların yurtiçi ve sınır ötesi olarak sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini, güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlar yurtiçi ve sınır ötesi olarak sürdürülmektedir. Gece boyu devam eden ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından Suriye’deki DAEŞ terör örgütü ile Kuzey Irak’taki PKK terör örgütü hedeflerine dönük icra edilen harekat Türk Silahlı Kuvvetleri’nin milli imkan ve kabiliyetleri ile gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede 24 Temmuz 2015 tarihinde Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütü ile Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler etkili olarak vurulmuştur. İcra edilen hava harekatında Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil’deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur. Ayrıca, icra edilen hava harekatı ile eşzamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır” denildi.

Sınır ötesi harekatla ilgili başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere uluslararası kuruluşlar ile dost ve müttefik ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile gerekli girişimlerin ve bilgilendirmelerin yapıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Operasyon yurtiçinde de İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince yürütülmektedir. Devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz 2015 tarihi itibariyle DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 22 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 320 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm imkanları ve kurumları ile milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için her türlü adımı atmakta kararlıdır. Yurtiçi ve yurtdışından kaynaklanan terör tehditlerine yönelik mücadele ayrım yapılmaksızın sürecektir. Operasyonun safahatına ilişkin bilgilendirmeler devam edecektir.”  

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum