Basın İlan’da Yeni Yönetim Belli Oldu

Basın İlan’da Yeni Yönetim Belli Oldu
Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı denetim kurulu üyeliğine, Konya Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan ise, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi olarak Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı denetim kurulu üyeliğine, Konya Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan ise, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi olarak Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Basın İlan Kurumu’nun 28. Dönem ilk Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kurum’un İstanbul Cevizlibağ’daki Genel Müdürlük binasında gerçekleşen seçimlerinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetinin de üyesi bulunduğu, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın Grubu’ndan Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Haber Gazetesi Tüzel Kişi Temsilcisi olarak Denetim Kurulu’na, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Konya Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan ise Yönetim Kurulu’na seçildi.

Bilindiği üzere Basın İlan Kurumu Genel Kurulu 36 üyeden oluşmakta olup, bu üyelerin 12’si Basın Grubu, 12’si Hükümet Grubu, 12’si de Tarafsızlar Grubundandır.

Yönetim Kurulu üyeliği için yapılan seçimlerde

Basın Grubundan;

1- Mustafa Arslan, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Konya Yenigün Gazetesi Sahibi, 2- Ahmet Özdemir, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi.

Hükümet Grubundan;

1- Dr. Adnan Ertem, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü, 2- Cemalettin Haşimi, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür V.

Tarafsızlar Grubundan;

1- Prof. Dr. Yusuf Karakoç, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı, 2- Şenol Kazancı, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü seçildi.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu 7 üyeden oluşmaktadır. Bu üyelerin 6’sı Genel Kurul tarafından seçilmektedir. Genel Müdür ise Yönetim Kurulunun 7. üyesidir.

Genel Kurula, Yönetim Kurulunun seçilmesinin ardından Denetçiler seçimiyle devam edildi.

Denetçiler seçiminde ise;

Basın Grubu’ndan Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Haber Gazetesi Tüzel Kişi Temsilcisi Mehmet Nuri Kolaylı, Hükümet Grubu’ndan Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Genç Osman Yaraşlı, Tarafsızlar Grubu’ndan ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ergün Yolcu denetçi seçildi.

Seçimlerin ardından 28. Dönem 2. Genel Kurulunun 27-28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

Genel Kurul, dilek ve temenni konuşmalarının ardından sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.