'Basın İyi Bir Sınav Vermiştir'

'Basın İyi Bir Sınav Vermiştir'
Genel Merkezi Adıyaman'da bulunan bölgesel GAP Gazeteciler Birliği genel merkezinden yayınlanan bildiride, paralel terör yapılanmasının darbe kalkışması sert bir dille kınanarak,

Genel Merkezi Adıyaman'da bulunan bölgesel GAP Gazeteciler Birliği genel merkezinden yayınlanan bildiride, paralel terör yapılanmasının darbe kalkışması sert bir dille kınanarak, “Yüce Türk milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz" denildi.

15 Temmuz’un Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiği belirtilen bildiride demokrasinin en önemli savunucularından olan basın kuruluşlarının da ilk hedefler arasında bulunmasından dolayı derin üzüntü duyulduğu kaydedildi.

GAP Gazeteciler Birliği adına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz, "Türkiye Cumhuriyetinin yapısına halk iradesiyle seçilmiş hükümetine karşı kanunsuz bir darbeye kalkışması kabul edilemez.  Meclisin bombalanmasına varan cüreti Milletimiz, Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkarak darbecilere geçit vermemiştir. Milletimizin sağduyusu cesareti göstermiştir ki Ülkemiz demokrasi yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecektir” dedi.

MİLLETİMİZ DİK DURMUŞTUR

Kıymaz açıklamasında şunları kaydetti, "Türk Milleti, ülkenin geleceğine yapılan bu kalkışmaya karşı ülke genelinde meydanları doldurarak, tankların, silahların önüne canlarını koyarak dik durmuş, bu tutumu ile dünyaya demokrasisinin gücünü göstermiş adeta bir model olmuştur.

TRT ve bazı özel kanalların ablukaya alınması, zorla bildiri okutulması basın camiamızı derinden sarsmış üzmüştür. Öte yandın darbe söylentilerinin başladığı ilk andan itibaren Türk medyası başarılı bir sınav vermiş, anayasal düzenin, halkın ve iradesinin yanında cesurca durmuştur.

BASIN IYI BİR SINAV VERMİŞTİR

 Darbe girişiminin püskürtülmesinde alkışlanacak kesimlerin başında basın sektörü de gelmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni güçsüz kılmak, demokrasiyi rayından çıkarmak isteyen hain eller, kendisini bir kez daha göstermiş ama çok şükür başarısız olmuşlardır. Yüce Türk milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Türk milleti ile birlikte basın camiamızın, halk iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halinde hareket etmesi geleceğe dair umutlarımızı güçlendirmiş vatandaşlarımızın kendilerini tankların paletlerinin altına atarak demokrasiye halk iradesini korumaya yönelik fedakârlıklarımı da aziz milletimiz hiçbir zaman unutmayacaktır." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.