"Basın Özgürlüğü" İçin Yürüdüler

Basın Özgürlüğü İçin Yürüdüler
Beyoğlu’nda bir araya gelen gazeteciler ve gazetecilik meslek örgütleri, basın özgürlüğü için yürüdü.Tünel Meydanı’nda bir araya gelen aralarında Gazetecilere Özgürlük Platformu, G9 Gazetecilik Platfo...

Beyoğlu’nda bir araya gelen gazeteciler ve gazetecilik meslek örgütleri, basın özgürlüğü için yürüdü.

Tünel Meydanı’nda bir araya gelen aralarında Gazetecilere Özgürlük Platformu, G9 Gazetecilik Platformu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Basın-İş Sendikası gibi birçok gazetecilik meslek örgütünün de olduğu grup, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyüş düzenledi. Tünel’den Galatasaray Meydanı’na düzenlenen ’Basın Özgürlüğü Yürüyüşü’ ne meslek örgütlerinin yanı sıra CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP’nin İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Selina Doğan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da katıldı. “Özgür basın varsa, özgür toplum vardır” yazılı pankart açan grup üyeleri, yürüyüş boyunca sloganlar atarak “Tutuklu Gazete” isimli gazete dağıttı.

Galatasaray Meydanı’na gelen grup burada basın açıklaması yaparak özgür basın taleplerini dile getirdi. Grup adına açıklama yapan G9 Gazetecilik Platformu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Kılıç, “Hala işten atılmamış olanlarımızın sendikasız ve kölelik koşullarında yıllardır zam alamadan açlık sınırının altında maaşlarla çalışabildiği için şükretmesi bekleniyor. Ekonomik, siyasi ve fiziki baskı, tehdit ve sindirmenin zirve yaptığı, cumhurbaşkanı ve başbakanın yargı kararı olmaksızın kurumlara müdahale edip yayın yasakları koydurabildiği, yayınları beğenilmeyen medya kurumlarının vergi baskısı ile denetime alınmaya çalışıldığı bir dönemde kaçınılmaz olarak oto sansür halkın haber alma hakkı önündeki bir başka büyük bir engele dönüşüyor” şeklinde konuştu.

Grup, yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.