Basın Özgürlüğü var mı ?

Basın Özgürlüğü var mı ?
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bu haftaki yazısında şu konuyu ele aldı;

Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bu haftaki yazısında şu konuyu ele aldı;

    Vatan hainliği mi ? var !

    Türkiye de basın özgür mü ?

    Kahramanmaraş’ta basın özgür mü ?

    Türkiye de basın alabildiğine özgür, hem de çok fazla özgürlük var.. ki hainlik derecesinde özgür.. Kahramanmaraş’ta basın özgür mü ?  derseniz elbette özgür !..

    Bugüne kadar  biri bize çıkıp şunu yazın bunu yazman demiyor, elimizdeki kalemi tutanda yok.. basın çok fazla özgür istediğini yazıyor..

    Ancak Kahramanmaraş basını ekonomik yönden özgür değil !.. inşallah bir gün ekonomik özgürlüğüne de kavuşur diye bekliyorum..

    Hani Türkiye de basın özgürlüğü yok diyenler var ya !..

    Türkiye "Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi"nde 10 sıra birden gerileyerek 179 ülke arasında 148'inciliğe oturdu. Diyenler var ya ! 15 Temmuz 2016 Darbe girişiminden sonra kapatılan televizyon kanallarını göstererek gazeteleri göstererek Türkiye de basın özgürlüğü yok diyorlar..

    Türkiye "Dünya Basın Özgürlüğü “ Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Türkiye hakkında, "Eşi görüşmemiş büyüklükteki tutuklamalar, masif telefon gizli dinlemeleri ve gazetecilerin kaynaklarının gizliliğini küçümseme, medyada tehdit ikliminin yeniden başlamasına yardım etti" iddiasında bulunanlar var ya işte o haçlı yandaşları o Siyonist basın..

    Sürekli Türkiye üzerinde algı operasyonu yapıyorlar.. Basın özgür değilmiş miş..

    Dün akşam şerefsiz bir televizyon kanalı Erdoğan Putin haberini veriyor , Putin “ 15 Temmuz darbe girişimini izliyormuş ?” tırnak içinde haberi veriken, neredeyse bir bu 15 Temmuz Darbesini Putinin yaptığını söylemediği kaldı.. biraz daha konuşsa her halde onuda söylerdi..!

    Böyle basın özgürlüğü mü olur ?

    O kadar ima kullandı ki sinirimden televizyonu kıracaktım nerede ise ?

    Böyle Türk Basın olur mu ? , böyle şerefsiz bir televizyonculuk olur mu ?

    Enerji zirvesi için ülkemize misafir olarak gelen konuk hakkında olmadık sözleri söylediler.. böyle gazetecilik böyle basın özgürlüğü olur mu ?

    Aynı gazeteciler sonra kalkıyor şunları sıralıyor !..

    Türkiye de basın özgürlüğü yok : “ Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, “2011-2012 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi”ni açıkladı. Türkiye basını, incelenebilen 179 ülke arasında 148’inci oldu,” diyor..

     Arkasından da : her sözü söyleye biliyor hani derle ya bu ne behriz bu ne turşu..

     Bir defa : Türkiye den özgür, Türkiye den demokrasiye bağlı bir başka ülke yok..

     Darbe girişiminde bulunduğu gece : FETÖ yayın organında Cumhurbaşkanı olmadık hakaret ediyor.. olmadık sözü söylüyor.. halka darbecilerin yanında yer alın çağırısı yapıyor, yada PKK yayın organı terörün propagandasını yapıyor sonra !.. hükümet bu yayın kuruluşlarını kapatınca kıyameti koparıyorlar Türkiye de basın özgürlüğü yok diye..

     Gazeteci terör örgütü yandaşı olur onun yayın organı olur mu ?

     Gazeteci tarafsız olduğu zaman özgürdür..

     FETÖ ve PKK yandaşı gazetecilerin sarı basın kartları iptal edildi.. bu basın özgürlüğüne aykırı imiş.. miş , Basın özgürlüğü var diye tüm teröristlere sarı basın kartı verelim o halde !.. böyle bir mantık olamaz..

    Türkiye'de gazetecilerin “yargısal tacizinde” dramatik bir artışa tanık olduğunu belirten Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü şöyle devam etti:

     “Terörizmle mücadele kulpu takılarak düzinelerce gazeteci bilhassa; Ergenekon komplosu ve yasadışı Kürdistan İşçi Partisinin siyasi şubesi olduğu iddia edilen KCK'yla ilgili soruşturmalarda yargılanmadan önce hapse konuldu. Eşi görüşmemiş büyüklükteki tutuklamalar, masif telefon gizli dinlemeleri ve gazetecilerin kaynaklarının gizliliğini küçümseme, medyada tehdit ikliminin yeniden başlamasına yardım etti.”

     Basın özgürlüğü yok diyerek hazırlanan raporda  : Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde aynı puanı alan ülkeler aynı sırayı paylaştı. En iyi durumda olduğu varsayılan ilk iki ülke 10’ar puanla Finlandiya ve Norveç oldu,” diye açıklıyor ve deli saçması raporunu okuyor sonra da diyor ki Türkiye de basın özgürlüğü yok..

    Peki yokta bu haberi nasıl yapıp okuyorsun?

    O kadar imalı bir haber veriyor ki Sanki Türkiye de kan gövdeyi götürüyor herkes kötü bir kendileri iyi..

    Ondan sonra da çıkıyor : Basın özgürlüğü yok diyor..

    Doğru basın özgürlüğü yok , Basın Barbarlığı var, kanun tanımazlığı var, basın terörü var, buna basın denirse insanları ruh hastası etme var !..

    Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hep söylüyor ya :” Milli ve yerli üretim,” diye Türkiye de basın da yerli ve milli olmalı.. Yerli ve Milli olduğu gün Türkiye de bir çok mesele çözülecektir..

    Yerli ve Milli basın bir başka gün yazacağım..

     İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.