Basın sektörünün sorunları tartışıldı

Basın sektörünün sorunları tartışıldı
Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in sektörel sorunlarına...

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in sektörel sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Gaziantep'te basın sektörü ile bir araya geldi.

RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, Gaziantep ülke genelinde sektör temsilcilerinin benzer sorunlar yaşadığının altını çizerken, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve RATEM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atılmış Gaziantep'in sektörel sorunlarına ve çözüm önerilerine dikkat çekti.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin destek verdiği toplantı, Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Gaziantep'te yayın hayatına devam eden radyo, televizyon ve gazetelerin çalışanlarını bir araya getiren toplantıda sektörün sorunları masaya yatırıldı. Programa, Radyo Televizyon Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy,Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve RATEM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atılmış'ın yanı sıra birçok kurum ve kuruluştan temsilci katıldı.

RATEM'in 15. yılında yaptığı Gaziantep Bölge Toplantısında konuşan Atılmış, "RATEM 15. yılında, ben de RATEM'in kurucuları arasındayım. Bu kadar yılda çok güzel işler başardık. RATEM kendi meslektaşlarının önemi bir parçası haline geldi" dedi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ise, "Sektörümüz için önemli olan bu toplantının Gaziantep'te yapılması bizi bir kez daha onurlandırmıştır. RATEM'in bizim için ayrı bir yeri bulunmaktadır. Gaziantep basın camiasının sevdiği ve saydığı bir isim olan Ahmet Atılmış'ın RATEM'in yönetiminde olması bizleri de son derece mutlu etmiştir. Gaziantep ekonomisiyle, tarihiyle, kültürüyle nasıl güçlü bir şehirse basınıyla da bir o kadar güçlü. Gaziantep'te 21 günlük gazete bulunurken, 7 televizyonumuz, 14 radyomuzda yayın hayatını sürdürmektedir. Ülke geneline baktığımızda basın sektörünün çözüm arayan birçok sorununun olduğunu biliyoruz, bizde bu sorunu Gaziantep'te fazlasıyla hissetmekteyiz. GGC olarak sorunları güçlü bir elle çözümlemeyi arzu ediyoruz. Radyoların telif haklarındaki kaosu büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor. Gazetelerde de durum çok farklı değil, bir gazetenin resmi ilan gelirler ile ayakta durması imkansız hale gelmiştir. Bununla ilgili çok ciddi bir çalışma yapılması gerekmektedir. İnternet üzerinden yayın yapan televizyon ve radyolar kontrolsüz bir şekilde yaygınlaşmakta ve caydırıcı önlemler alınmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Radyo Televizyon Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy'da konuşmasında sektör sorunlarına değinerek, "Başbakan'ın Çankaya Köşkü'nde kütür politikaları açıklaması yapıldığında Mayıs ayında Fikir ve Sanat Eserleri Kanunun çıkacağını söylemesiyle bizi bir telaş aldı. Özellikle telifle ilgili gelişmeler can sıkmaya devam ederken, RATEM'in çözüm önerilerini konuşmak üzere bölge toplantılarına start verdik. Bölge toplantılarını tamamlayıp yayın kuruluşları ile istişare yapıyoruz. RATEM 21 kişilik yönetim kurulu ile bu devasa sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Bugün, yerel televizyonların uyduya çıkma sorununu konuşacağız" diye konuştu.

Basın sektörünün sorunları tartışıldı

Basın sektörünün sorunları tartışıldı

Basın sektörünün sorunları tartışıldı

Basın sektörünün sorunları tartışıldı

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.