Basınçlı Sulama Sistemleri Desteği Açıklandı

Basınçlı Sulama Sistemleri Desteği Açıklandı
VAN (İHA) – Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, basınçlı sulama sistemleri desteğini almaya hak kazananların belirlendiğini belirterek, bu yatırımcıların hibe sözleşmelerini imzala...

VAN (İHA) – Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, basınçlı sulama sistemleri desteğini almaya hak kazananların belirlendiğini belirterek, bu yatırımcıların hibe sözleşmelerini imzalamaları gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Fevzi Altuner, tarımsal verimlilik için basınçlı sulama yöntemlerinin mutlaka yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Tarım sektörünün Van için hayati öneme sahip olduğunu belirten Altuner, “Ülkemizde suyun en yaygın kullanımı yüzde 70 ile tarım alanıdır. Tarımsal sulamada, suyun etkin ve verimli kullanılması, verim ve kaliteyi arttıracak basınçlı sulama sistemlerinin kullanımının önemi her geçen gün artmaktadır. Öte yandan su kaynaklarının verimli kullanılması için de tarımda kullanılan suyun azaltılması önem arz ediyor. Bilindiği gibi basınçlı sulama sistemlerinde sulama randımanı salma sulamaya göre en az iki kat daha fazladır. Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan tarla içi basınçlı sulama makine ve ekipman alımları desteklemesi başvurusunda hak kazananların isimleri belli oldu. Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı 11 Etap Basınçlı Sulama Sistemlerine hibe desteği almaya hak kazan yatırımcıların 10 Ağustos 2015 tarihine kadar müdürlüğümüz ile hibe sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir. Bu sözleşmeler kapsamında 50 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecektir. Basınçlı Sulama Sistemleri Desteği’ni almaya hak kazanlar ise; Sedat Soylu, Mehmet Yıldız, Saim Adnan Azizoğlu, Hamit Taşdemir, Çetin Rua, Salih Bilici, Enver Nazlıgül, Mehmet Şirin Acar, Zafer Alp, Muhsin Yabaş, Cumhur Turgut, Mehmet Gürbüz, Necip Yavuz, Necdet Yıldız, Abubekir Yavuz, Soner Kul ve Gürbüzler Harita Ziraat İnşaat Sağlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi oldu. İsimleri açıklanan yatırımcılarımızdan kimisi yağmurlama kimisi de damlama sistemi desteği almış oldu” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.