Başkan Aydın, Gazetecilerimizi Takdir Etmemek Mümkün Değildir

Başkan Aydın, Gazetecilerimizi Takdir Etmemek Mümkün Değildir
Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu oldu

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu olduğunu söyledi.

Başkan Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, günümüzde taşıdığı değer ve önemi gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olduğunu ifade etti.

Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğuna işaret eden Başkan Aydın, mesajında şunları kaydetti.

“Kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveriyle toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren gazetecilerimizi ve tüm basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak karşı karşıya kaldığımız hain darbe girişiminin ilk dakikalarında itibaren devletinin ve milletinin yanında yer alan gazetecilerin ve basın yayın organlarının bu hain darbe girişiminin başarısız olmasında ne kadar etkili olduğuna hep birlikte şahit olduk. Sadece 15 Temmuz’da değil, öncesinde ve sonrasında gerçekleştirilen terör saldırılarının arka planında yatan gerçekleri, her karışı şehit kanları ile sulanan vatan topraklarımız üzerinde oynanan kirli oyunları, aziz milletimizi birbirine düşürme planlarını deşifre etme ve kamuoyunu doğru bilinçlendirme noktasında da gazetecilerimizin üstlendiği görev çok büyüktür. Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarımızı korumak ve devam ettirmenin, basın camiamızın öncülüğünde hepimizin en önemli görevi olduğunu düşünüyorum.”

Gazetecilerin başarısına zemin hazırlamanın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada öncelikleri olacağını belirten Başkan Aydın, “Tarafsız ve ilkeli gazetecilik yapan tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutlu yılar, meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.