Başkan Aydın, Göksun’u Hak Ettiği Noktaya Getireceğiz

Başkan Aydın, Göksun’u Hak Ettiği Noktaya Getireceğiz
Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Göksun-Elbistan karayolunda yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmasında incelemelerde bulundu.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Göksun-Elbistan karayolunda yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmasında incelemelerde bulundu.

Müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Aydın, tüm yatırımcı kurumlarla işbirliği içinde hareket ederek Göksun’u hak ettiği noktaya getirme amacında olduklarını söyledi.

Göksun’un tarihi İpek Yolundan itibaren ticaret ve askeri harekât yollarının buluşma noktası olduğuna işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

“Göksun çok önemli bir tarihi geçmişi ve stratejik konumu olmasına rağmen bu gün gelişmişlik noktasında hak ettiği noktada olmadığını üzülerek görüyoruz. Bu geri kalmışlığın önüne geçmek için gecemizi gündüzümüze katıp mücadele ediyoruz. Bir yerleşim yerine hizmet sadece belediye imkanları ile gelmez. Devletimizin tüm imkanlarını ilçemize getirmek için tüm yatırımcı kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde hareket ediyoruz. Bu yatırımlardan bir tanesi de Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş-Kayseri ve Elbistan çevre yollarının bölünmüş yol haline getirilmesidir.”

Göksun-Elbistan bölünmüş yol çalışmasının yaklaşık bir ay önce başladığını dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

“Göksun-Elbistan yolunun bir bölümünde altyapı çalışması tamamlanarak 11 santim kalınlığında bitüm asfalt yapımına başlandı. Bunun üzerine 9 santim binder ve 5 santim de aşınma asfaltı dökülecek. İlk etapta 7 kilometresi yapılacak olan bu yol modern dünyanın kabul ettiği standartlarda, 24 metre genişliğinde orta refüjü, aydınlatması ve kenarlarında 3 metre kaldırımı ile yapılmaktadır. Çalışma kapsamında Yem Sanayi Kavşağı akıllı kavşak olarak yapılacak ve Göksun Meslek Yüksek Okulu ile yeni Hastane binamıza giden yolda aynı şekilde 1 kilometre uzunluğunda sıcak asfalt yapılacaktır. Ayrıca mahalle bağlantı yolları da yaklaşık 200 metre sıcak asfalt yapılmak sureti ile çevre yolla bağlantısı yapılarak ekim ayında hizmete girmesi hedeflenmektedir.”

Başkan Aydın, yol yatırımında ve yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum