Başkan Babaş, Özgecan Aslan’ı Andı

Başkan Babaş, Özgecan Aslan’ı Andı
Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir mesaj yayınlayan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Özgecan Aslan cinayeti konusunda hassasiyetini ortaya koydu.Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Bab...

Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir mesaj yayınlayan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Özgecan Aslan cinayeti konusunda hassasiyetini ortaya koydu.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde pankart hazırlattı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgeye pankartı astıran Başkan Babaş, “ÖzgeCAN’ımız bir daha asla yanmasın” sloganını kullandı.

Son günlerde kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken Başkan Babaş, “Öncelikle Şehit Şerife Bacıların, Halime Çavuşların ve daha bir çok kahraman Türk Analarının torunları olan saygıdeğer kadınlarımızın bu anlamı günlerini yürekten kutluyorum. Kastamonu Belediyesi olarak kadınlarımıza son derece önem veriyor, onlara her fırsatta yanlarında ve hizmetlerinde olduğumuzu dile getiriyoruz. Kadın, gerek Türk toplumunda, gerekse yüce dinimiz İslamiyet’te hep üst seviyede yer almıştır. Türk hükümdarları önemli kararları eşlerine danışarak almış, Peygamber Efendimiz bir hadislerinde ‘Hanımlarınızı üzmeyiniz, onlar Allah’ın size emanetidir. Onlara karşı yumuşak olun, iyilik edin’ buyurmuşlardır” diye konuştu.

“Kadına şiddet, tahammül edilemeyecek, cezası en ağır insanlık suçudur” diyen Tahsin Babaş, şunları söyledi: “Kadınlarımızın bası kesimler tarafından aşağılanıp, sapıkça davranışlara ve ithamlara maruz kalmaları ne adamlığa, ne çağdaşlığa, ne de insanlığa yakışmayan davranışlardır. Kadın, anadır; kadın bu özelliğiyle cennetle müjdelenmiştir. Toplumun çekirdeği olan aile kurumunun baş unsuru, mihenk taşıdır. Bize büyüklerimiz hep “ Bir bayanla konuşurken üslubuna dikkat et, onlara karşı kibar ve hoşgörülü ol” diye tavsiyede bulunmuşlardır. Ancak son dönemde bu alışkanlıklardan uzaklaşılmış, maalesef bu hassasiyetler önemsenmemeye başlanmıştır. Bu konuda hepimize görevler düşmektedir. Çocuklarımıza küçük yaştan, terbiye, adap, ahlak kuralları ve kadınlara karşı saygıyı aşılamamız gerekmektedir. Bu toplumsal boşluktan, bu yaradan eğitim sayesinde kurtulacağımız unutulmamalıdır. Kadınlarımız, genç kızlarımız birer çiçek, birer nur ve başlarımızın tacıdır. Evlerimizin en güzel, en şerefli değerleridir. Toplum kadın ile güzeldir. İşte bu vesile ile toplumumuzun temelini oluşturan, evlatlarımızın anneleri olan saygıdeğer kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularımla kutluyorum. Belediyemizce o günün anısına küçük de olsa hazırladığımız hanımlara yönelik programımıza saat 14.00’de Şahane Düğün Salonu’na tüm kadınlarımızı davet ediyor, saygılarımı sunuyorum”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.