Başkan Çelik, "Semt Konağı Mahalleye Renk Katacak"

Başkan Çelik, Semt Konağı Mahalleye Renk Katacak
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sosyal ve kültürel anlamda pek çok ihtiyacı karşılayacak semt konağının mahalleye renk katacağını söyledi.

- Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sosyal ve kültürel anlamda pek çok ihtiyacı karşılayacak semt konağının mahalleye renk katacağını söyledi.

Kocasinan Belediyesi tarafından 8 mahallede yapımına başlanan semt konaklarının inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Çelik,“ Baharla birlikte bitirmeyi planladığımız semt konakları, havalar böyle elverişli olursa daha kısa sürede tamamlanacak, vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak İnşallah” dedi.

İlk olarak Mevlana, Yeni ve Yeşil Mahalle sakinlerine hizmet verecek semt konağının inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Çelik, bir anda etrafını saran mahalledeki miniklerin ilgi odağı oldu. Başkan Çelik Yeşil Mahalle Muhtarı Nesim Aksu ve çocuklara semt konağını şöyle anlattı,“ İnşaatımız hızla ilerliyor. Kısa sürede semt konağını bitireceğiz. Semt konağı en çok mahallenin gençlerinin işine yarayacak. Burada kurulacak kütüphanede derslerini yapacaklar. Büyükler de oturup vakit geçirebilecek, çaylarını içebilecek. Muhtarlık ofisi burada olacak. Üst katında güzel, geniş ve çok amaçlı bir salonu olacak. Hanımlar bu salonda nikah, nişan ve gündüz toplantıları gibi sosyal ve kültürel anlamlı toplantılarda bir araya gelebilecek. Havalar müsaade ederse bu mahalle evimizi yeni adıyla semt konağımızı bahara bile kalmadan açabiliriz. İlk açacağımız semt konağımızda bu bina olur inşallah. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun.”

Yeşil Mahalle Muhtarı Nesim Aksu da “Hizmetlerinden dolayı Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz ve hizmetlerinin devamını bekliyoruz” şeklinde karşılık verdi.

Daha sonra Kayabaşı Mahallesi’nde yapımı devam eden semt konağı inşaatını Kayabaşı Muhtarı Şeref Yılmaz’la birlikte inceleyen Başkan Çelik, “8 mahallede yapımına başladığımız semt konakları inşaatlarında incelemelerde bulunuyoruz. Kayabaşı Mahallemizde mayıs ayını bulacağını tahmin ettiğimiz inşaatımızı inşallah daha kısa sürede tamamlayacağız. Burada yaşlılarımız için oluşturacağımız sohbet evi çok fonksiyonel ve faydalı olacak. Aynı zamanda gençlerimizde başta eğitim faaliyetleri olmak üzere sosyal ve kültürel amaçlı olarak kullanabilecek. Çocuklarımız için yapacağımız kütüphane çok işe yarayacak. Ancak asıl önemli olan bölüm; üst katta kurulacak olan çok amaçlı salon olacak. Çok amaçlı salon; taziye, hanımların gündüz toplantıları, nikah ve nişan gibi faaliyetlerde kullanılabilecek. Vatandaşlarımız semt konaklarının bir an önce bitirilmesini talep ediyor. Ben şimdiden mahallelilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kayabaşı Mahalle Muhtarı Şeref Yılmaz da “Bu bölgede elli kişiyi bir arada toplayacak bir mekanımız yoktu. Böyle bir mekanla bunu sağlamış oluyorsunuz. Mahallem adına size çok teşekkür ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diyerek görüşlerini dile getirdi.

BAŞKAN ÇELİK,

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.