Başkan Çelik, Yıllar Önce Elektrik Üretilmesini Sağladığı Barajı İnceledi

Başkan Çelik, Yıllar Önce Elektrik Üretilmesini Sağladığı Barajı İnceledi
Bursa’nın Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Boğazköy Barajı ile Çiçeközü Sulama Göleti’ni inceledi. 1991 yılında temeli atılan ve 2010 yılında su tutmaya başlayan Boğazköy Barajı’ndan sulaman...

Bursa’nın Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Boğazköy Barajı ile Çiçeközü Sulama Göleti’ni inceledi. 1991 yılında temeli atılan ve 2010 yılında su tutmaya başlayan Boğazköy Barajı’ndan sulamanın bazı bölgelerde başladığını belirten Çelik, bölgeye gelecek yıl su verileceğini söyledi. Çelik, yapımı tamamlanan Çiçeközü Sulama Göleti’nden de arazilere de suyun gelecek yıl verileceğini kaydetti.

116 bin 450 dekar toplam araziye su verecek olan Boğazköy Barajı’nın tarıma önemli katkıları olacağını anlatan Çelik, arazilerin bir kısmına su verilmeye başlandığını söyledi. Çelik, “Sulanacak arazilerin hemen hemen yarıya yakınına yer altı boruları döşenerek su verilmeye geçen aylarda başlandı. Diğer bölgelerdeki arazilere su verilmesine ye raltı borularının döşenmesinin ardından başlanacak” dedi.

Boğazköy Barajı’ndaki incelemeleri sırasında yaklaşık 20 yıl önceki bir hatırasını anlatan Başkan Çelik, şunları kaydetti:

“1996 yılında dönemin Refah Partisi’nin ilçe başkanıydım. Elektrik yüksek mühendisi olarak da iş dünyasının içindeydim. Mesleğim gereği, Boğazköy Barajı’nda sadece sulama hizmeti verilmesinin yanında elektrik üretimi de yapılabileceğini düşündüm. 1996’da barajın bu eksiğini dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan’a ilettim. Kutan, bu teklifimi sıcak karşıladı ve elektrik üretimi için çalışma yapılması talimatı verdi. Böylece barajın hem sulama, hem elektrik üretimi hizmeti vermesi için ilk adım atılmış oldu. Bugün buradaki türbinlerde, suyun akış gücü doğrultusunda Yenişehir gibi bir ilçenin ihtiyacına yetecek kadar, yani 20 MWA’lık bir enerji üretiliyor. 20 yıl sonra da olsa değerli büyüğümüz Recai Kutan’a teşekkür ediyorum”.

Çiçeközü Göleti’nde de inceleme yapan Çelik, Çiçeközü’nün yanı sıra 4 mahallenin daha bu gölet suyundan yararlanacağını kaydetti. Çelik, “Bu bölgede toplulaştırma çalışması uygulanıyor. Önümüzdeki aylarda tarlalardaki mahsul hasat edildikten sonra yer altı borularının döşenmesine geçilecek ve önümüzdeki yıl yaz aylarında bu göletin suyu tarlalara ulaştırılmış olacak” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.