Başkan Çerçi, Kilit Parke Üretim Tesislerini İnceledi

Başkan Çerçi, Kilit Parke Üretim Tesislerini İnceledi
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kilit parke taş üretiminin yapıldığı Yunusemre Belediyesine ait Yuntaş A.Ş.’de incelemelerde bulundu. Yuntaş A.Ş.’nin günlük 2 bin 500 metrekare taş üretim...

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kilit parke taş üretiminin yapıldığı Yunusemre Belediyesine ait Yuntaş A.Ş.’de incelemelerde bulundu. Yuntaş A.Ş.’nin günlük 2 bin 500 metrekare taş üretimi ile bölgenin en büyük taş üretim fabrikası olduğunu belirten Başkan Çerçi, bu sezon 300 bin metrekare kilit parke taşını döşemeyi hedeflediklerini kaydetti.

MAYEB A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kadıoğlu, Yuntaş A.Ş Genel Müdürü Kemal Çakır ve Yuntaş A.Ş Üretim Müdürü Nursel Coşkuner ile üretim yapılan alanda incelemelerde bulunan Başkan Çerçi’ye Yuntaş A.Ş. Genel Müdürü Kemal Çakır, üretim hakkında bilgiler vererek, “Taşlarımızın kalitelilerini arttırdık. Stoklarımızı yaparak, herhangi bir sıkıntı olmadan sezon içerisinde temin konusunda rahat olacağız. Azami oranda 30 bin metrekare kilit parke taşı hazır durumda bekletiliyor” dedi.

Yuntaş A.Ş.’den Belediye olarak ihale sonucunda en büyük alımı gerçekleştirdiklerini belirten MAYEB A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kadıoğlu ise, “Bir belediyenin en az 4 yılda yapabileceği kilit parke taşı döşeme işlemini biz bir sezonda yapmaya çalışıyoruz. Çift vardiyaya geçerek, üretim kapasitemizi ikiye katladık. İşlerimiz büyüdükçe, mevcut üretim ve stok alanımız küçük gelmeye başladı. Bununla ilgili de çalışmalar başlattık. Şu an itibari ile üretimde ve stoklarımızda bir sıkıntımız yok. Her şey akışında devam etmekte” şeklinde konuştu.

“BÖLGEMİZDEKİ EN BÜYÜK FABRİKAYIZ”

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye iştiraki olan Yuntaş fabrikasında yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamasında, “Eksiklikleri yerinde görmek ve incelemek istedik. Buraya son olarak bir ay önce gelmiştim. O günden bu zamana ilerleme kaydedilmiş durumda. Yeni kompresörler, yeni jeneratörler alınmış, yeni kalıp siparişleri verilmiş durumda. O zaman günlük üretim bin 200 metrekare civarındaydı, bugün ise yaklaşık 2 bin 500 metrekare civarında. Bu fabrikadan en büyük talebi belediye olarak yine biz yaptık. 300 bin metrekare taşı ihale usulü ile alarak, bölgedeki en büyük ihaleyi de biz yapmış olduk. MAYEB A.Ş. ile beraber belediye olarak yoğun bir kilitparke taşı döşeme çalışmasına giriştik. Kış aylarının başlarına kadar, yani sezon da inşallah 300 bin metrekare kilit parke taşını döşemiş olacağız. Gerek belediye olarak bizlerin yaptığı, gerekse belediye iştiraki olan MAYEB A.Ş. ve Yuntaş A.Ş.’nin yaptığı bu çalışmalar örnek çalışmadır. Bölgemizde bu kapasitede başka bir parke taşı fabrikası yok. Kapasitelerde hızla artırıldığı için arkadaşlar yoğun bir çalışma içerisine girdiler. Kapasite artınca mevcut fabrika stok alanı da az gelmeye başladı. Bununla ilgili de arkadaşlar gerekli çalışmaları yapacaklar ve bu sıkıntı da ortadan kaldırılmış olacak.” dedi.

HER GÜN 4 BİN METREKARE TAŞ SEVKİYATI YAPILIYOR

Başkan Çerçi, “Buradan her gün köylerimize, mahallelerimize, yaklaşık 4 bin metrekare taş TIR’lara yüklenerek sevkıyatı yapılıyor. Şu an itibariyle 7 ayrı noktada kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirilmekte. Başta da söylediğimiz gibi, biz Yunusemre Belediyesi olarak asfalt atmak yerine daha çok kilitparke taşı döşemeye öncelik vermek istiyoruz. Genelde taş ağırlıklı çalışıyoruz. Ama bazen de ihtiyaç duyulan bölgelerde soğuk asfalt çalışması yapıyoruz. Kilitparke taşı, hem kullanım hem de görünüm açısından daha güzel. Biz ekibimizle birlikte birinci kalite iş yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde kaliteli iş ortaya koydukları için de MAYEB A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kadıoğlu’na, Yuntaş A.Ş. Genel Müdürü Kenan Beye ve yardımcılarına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇERÇİ'YE İNCELEME GEZİSİ SIRASINDA YUNTTAŞ A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ KEMAL ÇAKIR (SOLDAN 1.) BİLGİ VERDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.