Başkan Çerçioğlu: "Yörük Ali Efeleri Hep Yaşatacağız"

Başkan Çerçioğlu: Yörük Ali Efeleri Hep Yaşatacağız
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın sembol isimlerinden Yörük Ali Efe'yi saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın sembol isimlerinden Yörük Ali Efe'yi saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

Başkan Çerçioğlu, Yörük Ali Efe'nin 63'üncü ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada,"Kurtuluş Savaşımızın ulusal kahramanı Aydınlı Yörük Ali Efe ve diğer efelerimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Onları Aydın'ın en büyük değerleri olarak gelecek kuşaklara aktaracağız" dedi.

Kurtuluş Savaşı'nın devam ettiği günlerde 16 Haziran 1919'da Malgaç Baskını ile düşmana ilk darbeyi vurarak Aydın yöresinde işgal kuvvetlerinin ilerlemesini durduran Yörük Ali Efe, kahramanlıklarıyla büyük ün yaptı. Düzenli ordunun kurulmasıyla emrindeki adamlarıyla TBMM Ordusu'na katıldı. Yörük Ali Efe, savaş sonrası başarılarından dolayı, TBMM tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi. Yörük Ali Efe, 23 Eylül 1951 yılında hayata gözlerini yumdu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.