Başkan Çerçi’ye İl Futbol Takımları Derneği’nden Ziyaret

Başkan Çerçi’ye İl Futbol Takımları Derneği’nden Ziyaret
Türkiye İl Futbol Takımları Derneği, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret etti. Derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çerçi, toplumsal bütünlüğün sağlanmasında futbo...

Türkiye İl Futbol Takımları Derneği, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret etti. Derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çerçi, toplumsal bütünlüğün sağlanmasında futbolun önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Türkiye İl Futbol Takımları Derneği Kurucu Genel Başkanı Kadir Eldiven, Başkan Yardımcısı ve Üniversite Birim Sorumlusu M. Said Çakıcı, Ege Bölge Temsilcileri İsmet Tekin, Fatih Yıldırım ve Yusuf Yeşilırmak, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Genel Başkan Kadir Eldiven, "Türkiye’de 147 farklı ülkeden öğrenci bulunmakta. Bu konuda bakanlık nezdinde de gerekli çalışmaları yaptık. Ecdadımızın bize miras bıraktığı devşirme sistemini futbola uyarlayarak 32 tane ülke takımını oluşturarak, yerli Dünya Kupası organizasyonunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu proje kapsamında oluşturduğumuz kamplarda, bu öğrencilerin Türkçeyi daha iyi öğrenmelerini, Türk kültürünü daha iyi öğrenmelerini, İslam yaşantılarını daha iyi öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu herhangi projelerimizden sadece bir tanesi. Bakanlığımızın bu projelere ayırdığı bir bütçe de var. Projelerimizi tek tek hayata geçirerek, güzel çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Futbola gereken desteğin verilmesi ve ilginin gösterilmesi için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Çerçi, her şehrin kendi futbol takımının o kentin insanları için ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirterek, "Kurmuş olduğunuz dernek çatısı altında faydalı işler yapacağınıza inanıyorum. Ameller niyetlere göredir. Niyetiniz iyiyse akıbetiniz de iyi olur inşallah" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.