Başkan Demircan: “Beyoğlu’nda Alt Yapı Çalışmaları Turizmi Canlandırdı”

Başkan Demircan: “Beyoğlu’nda Alt Yapı Çalışmaları Turizmi Canlandırdı”
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Belediyesi’nin, Yüksek Kaldırım’da yaptığı yol ve alt yapı çalışmaları, bölgede turizmin gelişmesine büyük katkı sağladı” dedi.

- Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Belediyesi’nin, Yüksek Kaldırım’da yaptığı yol ve alt yapı çalışmaları, bölgede turizmin gelişmesine büyük katkı sağladı” dedi.

Beyoğlu Belediyesi’nin, Karaköy Bölgesi’nde gerçekleştirdiği yol çalışmaları sonucu otelleşme hızlandı ve insan trafiği, Taksim’den Karaköy’e indi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şişhane’de yapılan çalışmaları inceledi. Başkan Demircan, Galata meydanında, Tomtom Mahallesi, Şahkulu Mahallesi, Bereketzade Mahallesi ve Müeyyetzade mahalle muhtarlarıyla sohbet etti. Demircan, daha sonra Yüksek Kaldırım caddesinde yeni açılan işyerlerini ve yapılan çalışmaları inceleyerek Karaköy'e indi.

“BÖLGEYE HAYAT GELDİ”

Demircan, burada yaptığı açıklamada, belediyenin yapmış olduğu çalışmalar ile bölgede yeni otel ve işyerlerinin sayısının arttığını söyledi. Demircan, bölgeye adeta hayat geldiğini belirterek, “Yüksek Kaldırım’da canlanma, 2010 yılında ki çalışmalarımızın akabinde geldi. Biz o zaman inanıyorduk ki yolları doğru restore edersek yol bakımlarını doğru yaparsak, projeli yollar yaparsak, çevre bundan etkilenecek. Ve görüyoruz ki; yapılan yol çalışmalarıyla buranın kimliği değişti” dedi.

Demircan, bölgede turizme yönelik hizmet veren alt kattaki binaların üst katları da etkilediğini vurguladı. Demircan, bu projeyi bölgenin her tarafında uyguladıklarını ifade ederek, “Bu koridorun çalışıyor olması, Karaköy’ deki otelleşmenin önünü açmıştır. İnsan birikimini, Taksim Meydanı’ndan Karaköy’e indirmiştir. Buna şimdi Bankalar Caddesi de eklendi. Yüksek Kaldırım, Karaköy, Bankalar caddesi, Galata Kulesi’nin alt tarafları hızlı bir dönüşüm trendinde. Bu bölge, geleceği her gün parlayan bir muhit olarak ön plana çıkıyor” şeklinde konuştu.

“HALKLA SÜREKLİ İÇ İÇEYİZ”

Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediyesi olarak, 15 bölgede meclis üyeleriyle birlikte sürekli halkla ilişkiler yaptıklarını anlatarak, “Tayin ettiğimiz arkadaşlar, halkla sürekli iletişim içerisindeler. Halkla buluşuyorlar ve belediye çalışmalarında köprü vazifesi yapıyorlar. Bizde her hafta Cuma günü namazın akabinde bölgeye gelip, esnafları gezerek dertlerini dinliyoruz” dedi.

Yerel demokrasi konusunda, dünyanın arayışta olduğunu bildiren Demircan, Beyoğlu’ndaki bu modelin sadece Türkiye için değil, yerel demokrasiyi geliştirmek isteyen bütün kurumlar için doğru bir uygulama niteliğinde olduğunu düşündüğünü bildirdi.

BAŞKAN DEMİRCAN: “BEYOĞLU’NDA ALT YAPI ÇALIŞMALARI TURİZMİ CANLANDIRDI”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.