Başkan Erkoç: “Ahilik Bir Yaşam Tarzıdır…”

Başkan Erkoç: “Ahilik Bir Yaşam Tarzıdır…”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ahilik Haftası ile ilgili mesaj yayınladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,  Ahilik Haftası ile ilgili mesaj yayınladı.

Başkan Erkoç mesajında, Ahiliğin ticaretin yanında, yüksek bir ahlakın öğretildiği yaşam tarzı, bir felsefe olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç’un mesajı şu şekilde: “Türk-İslâm tarihinin önemli şahsiyetlerinden olan Ahi Evran’ın kurmuş olduğu Ahilik Teşkilatı, Anadolu’nun vatanlaşmasında ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda büyük rol oynamış; sosyal, iktisadi ve siyasi hayatı etkilemiştir.

Anadolu coğrafyasında kardeşçe yaşamanın temel öğelerinden biri olan ahilik çok derin anlamlar taşımaktadır.

Kardeş anlamındaki “ahi” kelimesinden gelen ahilik kavramı toplumumuzda sadece esnaf birliğini sağlamamış o toplumda yaşayan herkesi birbiriyle kaynaştıran, dayanışma sağlayan bir olgu olmuştur.

Bizim kültürümüzde ahilik din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, zengin-fakir ayrımı yapmayan, çalışmanın ve üretmenin temel ahlak kuralı sayıldığı, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir.

O sebeple ahilik kavramının günümüzde yaşatılmasının hem ekonomik gelişmemiz açısından, hem de demokrasimizin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu duygularla emeğin en yüce temsilcilerinden olan esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutlar; bu önemli değerin tüm kuşaklara bozulmadan miras kalmasını dilerim.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.