BAŞKAN ERKOÇ: “BİN DÖNÜMLÜK PARK YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

BAŞKAN ERKOÇ: “BİN DÖNÜMLÜK PARK YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu'na bağlı 35 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 15 Temmuz Millet Bahçesini gezdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu'na bağlı 35 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 15 Temmuz Millet Bahçesini gezdi.

1000 DÖNÜM PARK YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

15 Temmuz Millet Bahçesi ile beraber Aliya İzzetbegoviç arasını birleştirmeyi düşündüklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Şehir merkezinde çok önemli bir yeşil alan burası. 215 dönüm Aliya İzzet Begoviç Parkımız, şurada 120 dönümlük bir alanımız var ve burası da 180 dönüm. Arada 400 dönümlük yeri de katarak bin dönüme yakın bir parkı birleştirip yeşil kuşak oluşturacağız. Dünya’nın büyük şehirlerinde olduğu gibi. Şehir merkezinde yürüyerek ulaşabilecekleri nefes alabildikleri bir alan oluşturmuş olacağız. Merkez iki ilçemizin de orta noktası diyebiliriz. Her yerden yürüme mesafesi diyebiliriz. İnsanlarımızın stres atabileceği, insanlarımızın huzur ve mutluluğuna katkı sunacak bir alan” diye konuştu.

_stc9666-001.jpg

ŞEHİR PARKI OLAN ENDER KENTLERDEN BİRİYİZ

15 Temmuz Millet Bahçesi’nin yapıldığı alanda gayrı sıhhi yapılar olduğunu ve bundan dolayı da kamulaştırma kararı ile bölgeyi temizlediklerini ifade eden Başkan Erkoç sözlerine şöyle devam etti: “ Burada kentsel dönüşüm kapsamında 1550 ev kaldırdık. Türkiye’de bir örnek. İmara açmadık Yeşil alan oluşturduk. Türkiye’de merkezde şehir parkı olan ender kentlerden biri olacağız. Bu gerçekten önemli. Yeşil alan miktarını çok önemli derecede arttırıyoruz.

Biliyorsunuz Ceyhan nehri kenarını da ihale yaptık ilk etapta bin dönümlük bir alan. 1800’de ormandan aldığımız bir alan var toplamda 2800 dönüm ortasından nehir geçen muhteşem bir yeşil alan oluşturacağız. Yine Yedikuyular bölgemizde kayak merkezi inşaatımız devam ediyor. Orada da yine yeşil alan oluşturuyoruz. Kapıçam bölgesini de büyükşehir olarak daha aktif hale getirdik. Bölgenin en gözde merkezleri haline gelecek.”

_stc9670.jpg

O KAHRAMANLARIN İSİMLERİNİ YAŞATACAĞIZ

15 Temmuz’da yaşanan  darbe girişiminde şehit olanların adını ve anısını yaşatmak için böyle bir bahçe yaptıklarına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Burası 15 Temmuz şehitlerimizin anısına yaptığımız bir park. Onlar her zaman yüreğimizde ve şehirlerimizde yaşatacağız. Onlar emparyalizme karşı en büyük mücadeleyi verdiler. Birebir yaşadım bunu İstanbul’da. O kahramanların isimlerini yaşatmalıyız. O açıdan önemli burası” diye konuştu.

_stc9719.jpg

FARKLI BİR KONSEPT GELİŞTİRECEĞİZ

Şu anda yapımı devam eden projelerin 2017 yılı sonuna kadar bitirileceğini ve 2018 ve sonrasında farklı bir konsept uygulayacakalrını ifade eden Başkan Erkoç: “ Bu büyük projelerimizi 2017 yılında bitireceğiz. 2018 ve 2019 da konsept değiştireceğiz. Kahramanmaraş’ı kahraman unvanına yakışır bir hale getirene kadar çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmalardan rant gelir elde etme gibi bir şey düşünmedik. Düşünseydik bu alanda yapardık. Çok önemli bir yerdi. Yusuflar Mahallemizde de bu tarz bir çalışmamız var. İnsanlarımızın gönlünü alarak gönül rızasıyla çalışmalar yürütüyoruz. Diğer mahallelerimizde de imar değişikliğiyle Kahramanmaraş’ımızın çehresini değiştireceğiz” dedi.

dji_0022.jpg

TANITIM VE TURİZME AĞIRLIK VERİYORUZ

Kahramanmaraş’ın tanıtımına ışık tutarak turizmde hak ettiği yere gelmesi için gayret ettiklerine vurgu yapan Başkan Erkoç: “Ilıcadaki otelimiz içinde yakında ihaleye çıkacağız. Beş yıldızlı bir otel ve büyük bir halk hamamı yapacağız inşallah.

Döngele bölgemizin de yolunu yaptık. Orası da önemli bir termal bölge haline geliyor. Aynı zamanda Ekinözü içmeleriyle Süleymanlı ılıcalarını da bağlıyoruz birbirine. Vatandaşlar bu bölgelere rahat geçiş sağlayabilecek. Bu çalışmalarımız şehrin turizmine büyük katkı sağlayacak. Şehir merkezinde de tarihi mekânların restorasyonuna devam ediyoruz. Yine Trabzon Caddesindeki çalışmalar otopark çalışmalarımız tüm bunlar birbiriyle bütün çalışmalar. Kahramanmaraş’ın tarihini ayağa kaldırıyoruz. Yoğun bir şekilde şehri restore ediyor, değiştiriyor, geliştiriyoruz” diye konuştu.

MAHREMİYETİN KORUNDUĞU BİR PROJE OLACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak yapay plaj yapımı konusunda çalışmaları yürüttüklerine dikkat çeken Başkan Erkoç: “Yapay plaj projemizde ihale aşamasında. Mahremiyetin korunduğu bir proje olacak. İnançlarımıza uygun bir şekilde hayata geçirilecek. Nasıl ki şehir içerisindeki hamamlarda kadınlara ve erkeklere ayrı ayrı saatler ayrılmışsa yapay plajımızda da benzer bir uygulama yapmayı düşünüyoruz.

Bunun yanı sıra şehrin havası için ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Ağaç fideleri dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Biz şehrimizin birçok yerinde altyapı yol ulaşım sıkıntılarını çözdüğümüzde bizim köylerimizdeki evler bile butik otele dönüşecektir” dedi.

TÜM ENERJİMİZİ BU İŞLERE VERECEĞİZ

2017 yılı sonuna kadar mevcut projeleri bitirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “2018-2019 yılları inşallah tümüyle konsept değiştireceğiz. Şehrimizde vatandaşlarımız gayrı sıhhi konutlarda oturmakta. Çok yoğun imar çalışmalarımız var. Nazım imar planlarını değiştirerek özel sektörle birlikte bu eski mahalleri yenileyeceğiz. Tüm enerjimizi bu işlere vereceğiz. Şehrimizi 2019 yılına kadar Allahın izni vatandaşlarımızın desteğiyle yepyeni bir çehreye kavuşturacağız.

Şuan şehrin birçok noktasında şantiyeler kuruldu yüzlerce noktada binlerce insanla çalışmalar yürütüyoruz. Tüm bu projelerin planlama aşamasını geçirdik şimdi uygulama aşamasındayız. Hızla devam ediyoruz. Şehrimizin alt yapısını yeniledik. Şehrin yine yüzyıllık su planlamasını yapıyoruz.  Şehrin en önemli ihtiyacı atık su arıtma tesisimizi hayata geçiriyoruz.

Bir müjde daha vermek gerekirse 100 milyon bir hibe daha aldık Avrupa Birliğinden… Kuzey ilçeler için katı atık depolama merkezi hayata geçireceğiz. Parası hazır projesini de hazırlıyoruz.

Yine yayla turizmi için çalışmalar yürütüyoruz. Yayla turizmine müsait ilçelerimizde bu alanda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Şehrin yaz nüfusunu turizmle arttıracak çalışmalar yapıyoruz. Mükemmel bir bitki örtümüz var bunu ortaya çıkaracak çalışmalar yapıyoruz.”

Başkan Erkoç’un açıklamalarının ardından Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek ise stk temsilcileri adına teşekkürlerini dile getirdi.

BU PROJELER MEGA PROJELERDİR

Platform Başkanı Kolutek yaptığı açıklamada: “Kültür ve Turizm platformu olarak biz bir yapının arka planına bakarız. 15 Temmuz Millet Bahçesinin arkasındaki gerçek şudur. 15 Temmuzdaki hain Feto terörüne karşı bu ülkenin asil evlatlarının bir bedende vücut bularak bir vatan için canından eşinden çocuğundan vazgeçerek kendini feda etmesidir. Buraya geldiğinizde bunu hissedeceksiniz. Böyle bir çalışma yapılmış. Başkan beye bu açıdan çok teşekkür ediyoruz. Yine Aliya İzzet Begoviç Parkında Avrupa’nın ortasında bir neslin direnişini göreceksiniz. Restore edilen konaklarda bu toplumun adabını aile yapısını göreceksiniz. Bu projeler Kahramanmaraş’ın milli kimliğini kültürel kimliğini ortaya çıkaran mega projelerdir. Tüm çalışmalarından dolayı büyükşehir belediye başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.