Başkan Fevzi Özgökçe’nin Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Fevzi Özgökçe’nin Ramazan Bayramı Mesajı
Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, müstesna günlerden biri olan Ramazan Bayramı’na erişmekten dolayı mutlu olsak da başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve katliamlardan dolayı yüreklerinin buruk olduğunu belirtere

- Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, müstesna günlerden biri olan Ramazan Bayramı’na erişmekten dolayı mutlu olsak da başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve katliamlardan dolayı yüreklerinin buruk olduğunu belirterek, “Cenab-ı Hak’tan İslam Alemi ve bütün dünya için acıdan, zulümden, gözyaşından uzak, huzur dolu bir Ramazan Bayramı geçirmelerini diliyor” dedi.

Doç. Dr. Özgökçe, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların milli birlik ve beraberliğin pekişmesinde büyük bir rol oynadığını kaydetti. Doç. Dr. Özgökçe, “Büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde karşıladığımız bayramlar, birlik ve beraberliğin pekiştiği, kırgınlıkların unutulduğu, anne ve baba ile akraba ve büyüklerin ziyaret edilerek gönüllerinin alındığı en güzel ve anlamlı günlerimizdir. Bu müstesna güne erişmekten dolayı mutlu olsak da, başta Gazze olmak üzere Suriye, Irak ve tüm İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve katliamlardan dolayı yüreğimiz yanıyor. Cenab-ı Hak’tan İslam Alemi ve bütün dünya için acıdan, zulümden, gözyaşından uzak, huzur dolu bir Ramazan Bayramı geçirmelerini diliyor, tüm Tuşbalıların ve Vanlı hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Doç. Dr. Özgökçe, Ramazan ayının son günlerine gelindiğini de belirterek, “Değerli gönüldaşlarım, şu günlerde Hz. Peygamber (SAV) efendimizin ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden azat olmaktır’ diye müjdelediği Ramazan ayının son günlerini yaşamaktayız. Ancak takdir edersiniz ki mübarek Ramazan ayı bizler için çok buruk yaşanmaya devam ediyor. Başta Filistin olmak üzere Suriye, Myanmar, Afganistan ve Mısır’da Müslümanlara yönelik zulüm tüm şiddetiyle artarak devam etmektedir. Kardeşlerimizin yaşadığı hüzün ve acıları millet olarak aynı şekilde yüreklerimizde hissetmekteyiz. Ne mutlu ki yüz yıllardır umutsuzların umut kapısı olan, barış ve kardeşlik yanlısı ülkemiz; mazlumların yanında olmaya ve onların sessiz çığlığını dünyaya duyurmaya devam ediyor. Temennimiz bu acıların en kısa sürede son bulmasıdır. Bu ay; Müslümanlar için el ele vermek, kaynaşmak ve yekpare olmak için vesiledir. Ramazan ayı, ayların en bereketlisidir. Bereketiyle gelen Ramazan ayının bereketini Tuşba Belediyesi olarak sizlerle paylaşmak istedik. İslam Alemi olarak önümüzdeki günlerde Ramazan Bayramı’nı karşılamaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.