Başkan Gençer, Gazetecileri Unutmadı

Başkan Gençer, Gazetecileri Unutmadı
Balıkesir Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü kapsamında ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

- Balıkesir Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü kapsamında ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Ayvalık'ta yerel ve yaygın basın temsilcileri ile Şehir Kulübü'nde buluşan başkan Gençer, gazetecilere birer kırmızı karanfil ve kalem armağan ederek, "24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Gününüz kutlu olsun" dedi. Belediye çalışmaları ve basının bu günkü konumu hakkında konuların konuşulduğu toplantıda Gençer, gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı. Başkan Gençer 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; "Bu gün burada toplanmamızın amacı emekçi gazetecilerimizin gününü kutlamak için. Hepinizin emekçi gazeteciler gününüzü kutluyorum, burada bizimle olan veya olamayan arkadaşlarımın da gününü kutluyorum. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın bayramının çok güzel geçmesini, hatta ülkemiz için, birlik beraberliğimiz için ve barış için bu bayram inşallah bir vesile olur. Daha huzurlu günlere kavuşuruz diye dilekte bulunuyorum. Öncelikle biz Ayvalık'ta sevgiyi barışı yaratalım ki bunu her yerden bekleyelim" dedi.

Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir araya geldiği gazetecilerle uzun uzun sohbet eden Ayvalık için çok büyük projeler geldiğini bildiren Gençer şunları söyledi; "İlçemizde suyla ilgili sıkıntı neredeyse bitti sayılır. Ayvalık'ın yüzde 80- 90'ının su ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Ayvalık'ta işlerin yola girmesi için bir süre lazım. Zamana ihtiyacımız var, eksiklerimizi, sıkıntılarımızı hepsini biliyoruz. Bizim seçim döneminde bir sloganımız vardı, o slogan dahilinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim sloganımız sevgi. Bizim her şeyimiz sevgi üzerine, Ayvalık sevgiyle kazandı sevgiyle yoluna devam edecek. O yüzden biz eleştirileri de normal karşılıyoruz. Herkes bu memleketi çok seviyor,Ayvalık çok özel bir yer. Çok sevilen çok kıskanılır. O yüzden herkesin bu şehre karşı olan tutkusu yüzünden eleştiriler de var. Eleştirilerin hepsini dikkate alıyoruz. O eleştirilerin hepsi bize yol göstericidir ama Özellikle iki belediye daha birleşmesiyle, 16 tane köyümüzün birleşmesiyle görev alanımız daha büyümüştür. Biz bu yaz döneminde eksikliklerimizi gördük, elimizden gelen çalışmaları Baski ile beraber su sorununun üzerine gittik ve şu anda Ayvalık'ın su sorununun büyük bir kısmı her hangi bir arıza olmadığı takdirde halledilmiş durumda. Ama önümüzdeki yıllarda yeni hatlarla bu sorunu kökten çözmektir, Ayvalık'ta yapılması gereken budur. Eski hatların süresi bitmiştir,bu yüzden yenilemek gerekiyor su açısından. Gerçekten Ayvalık'ın bir numaralı sorunu suydu. Büyük bir bölümü halledilmiş durumda ama yüzde 100'ünü halletmiş değiliz."

Temizlikle ilgili belediye imkanları dahilinde çalıştıklarını bildirerek şöyle devam etti;

“Şu anda önümüz bayram, bayram için özel tedbirler alıyoruz. Temizlik açısından olsun, su açısından olsun her türlü tedbiri alıyoruz. Çünkü Ayvalık bir hafta çok kalabalık olacak ve Ağustos ayı da çok kalabalık geçecek. O yüzden yazın yoğun dönemi için özel hazırlıklarımız var. Temizlik ile ilgili de Ağustos ayı sonundan itibaren yeni bir döneme geçiyoruz. Ayvalık'ta artık çöpler yeni yöntemlerle toplanacak. Atıkları da ayıracağız, plastik ve kağıt atıklar olarak.” Seçim döneminde açıklanan Ayvalık'ın ekonomisini ilgilendiren, Ayvalık'ın turizmini ilgilendiren ve Ayvalık'ın hayatını daha rahatlatacak projelere de değinen Gençer, "Çok ciddi bir uzman kadroyla, gönüllü danışmanlarımızla bu projeler hazırlanıyor. Bunların alt yapısını şu anda oluşturuyoruz. Yakın bir dönemde bunları basın ve kamuoyuyla da paylaşacağız. Ayvalık'taki sivil toplum örgütleriyle, özellikle kent konseyimizle Eylül ayında bunları paylaşacağız. Bu projelerimizi açıklayacağız. Biz göreve gelirken söylediğimiz "bu şehri bu şehirdeki insanlarla beraber yöneteceğiz" sloganımızı unutmadık. Bunları paylaşarak insanlarla birlikte yapacağız. Tabi görevlerimizin bir kısmı büyük şehre geçiyor. Büyükşehirile adaptasyonumuzu tamamladım ama Eylül sonu itibariyle de görevlerimizi paylaşmış olacağız. Büşükşehirle beraber uyum içinde Ayvalık'ı beraber yöneteceğiz. Biz geçmişle ilgili sıkıntılarımızı anlattık ancak hiç bir zaman için şahıslara, kişilere hiç bir zaman ne basın toplantısında, ne sosyal medyada şahısların kişilikleriyle ya da onlar hakkında çıkan dedikoduları pompalayarak hiç bir şey yapmadık ve yapmayacağız da. Bizim insanların kişilikleriyle ya da geçmişte görev yapan arkadaşlarımızın kişilikleriyle işimiz yok. Biz görevimizi biliyoruz, bunun bilincindeyiz, sıkıntıların çözümlerini de biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gençer seçim beyannamesinde verdiklerin sözlerin bütün hepsini yerine getirmek ve Ayvalık'ın önünü açmak için devamlı çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

BAŞKAN GENÇER, GAZETECİLERİ UNUTMADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.