Başkan Gökçek Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Başkan Gökçek Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri ile Ankapark’taki Koordinasyon Merkezi’nde bir araya geldi.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri ile Ankapark’taki Koordinasyon Merkezi’nde bir araya geldi.

Eğitim gördükleri bölümle ilgili olarak ders kapsamında Başkan Gökçek’i ziyaret ettiklerini, tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmak istediklerini kaydeden öğrenciler, Ankapark turunun ardından Başkan Gökçek’e merak ettikleri soruları yönelttiler. Yerel yönetimden güncel konulara ve Ankara turizminin geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalara ilişkin öğrencilere bilgi veren Başkan Gökçek, “Ankapark Projesi, İnanç ve Tarih Müzesi ile jeotermal turizm konusundaki çalışmalarımız Ankara ve Türkiye turizmine ciddi katkı sağlayacak” dedi.

“ANKAPARK’A ANCAK GÖREN İNANIYOR”

Ankapark’ta kısa bir gezinti yapan ve dev projeyi yerinde gören 32 kişilik öğrenci grubuyla Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantı salonunda bir araya gelen Başkan Melih Gökçek, “Beğendiniz mi?” sorusuna öğrencilerin “Çok beğendik” cevabını vermesi üzerine Ankapark’a ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçek, “Ancak gören inanıyor. Bu konuda dünyanın en büyüğü. En büyük kapalı alan Rusya’da yapılıyor ve orada 15 bin metrekare. Bizimki ise 100 bin metrekare. Alan olarak da en büyüğü Ankapark. Ayrıca oyuncak sayısı bakımından da dünyada 60-80 arası olan sayı bizde bin 217. Ayrıca 70 ve 40 metrelik dinozorlarımız var. Orta kısımda da 209 metre genişliğinde ve 120 metre yüksekliğinde gösteri havuzu bulunuyor” diye konuştu.

“ANKARA VE TÜRKİYE TURİZMİ İÇİN CİDDİ BİR ADIM”

Roller Coastar konusunda dünyadaki rekorun 18 olduğunu, Ankapark’ta ise 15 tane bulunduğunu, ancak 4 tane daha alarak dünya rekoru kırmak istediklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Bu ve bunun gibi turizm çalışmalarımız Ankara ve Türkiye turizmi için ciddi çok adımlar olacak” dedi.

Projenin çıkış noktasını merak ettiğini dile getiren bir öğrenciye, “Turizmde hamle yapıp önce 5 milyonları, sonra 10 milyonları hedef aldık. Ankara’da turizmi geliştirmek için bazı projeler hazırladık. Bunlardan birincisi Ankapark, ikincisi İnanç ve Tarih Müzesi, sonuncusu da jeotermal turizm” diyen Başkan Gökçek, bu başlıkların ayrıntılarını ise görüntüler eşliğinde şöyle açıkladı:

“Ben yurtdışını çok fazla gezen birisi değilimdir. Gezdiğim zaman da teknik gezisi yaparım. Sadece temapark için 4 ay dolaştım. Amerika, Avrupa, Çin, Abu Dabi’ye varıncaya kadar tüm temaparkları gezdik. Biz hepsinden bir şeyler aldık. Burada 3 tane özel sinema var. Bunlarda Türkiye, Ankara ve hayvanlar alemi olacak. Üniversal stüdyolarındaki teknolojiler ile yapılıyor. 7 boyuta kadar gösterimler var, ayrıca 20 tane de küçük sinema bulunuyor. Burayı Ağustos ayına kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. Yüzde 70’i bitti. Oyuncakların da aşağı yukarı yüzde 99’u geldi. Ücret konusunda da arkadaşlar dün Amerika’dan geldiler. Orada fiyatlar 79 dolar ile 141 dolar arasında değişiyor. Bizim ilk başta yapmak istediğimiz ücret 50 TL, yani 25 dolar. Önce millet bir görsün istiyoruz. Ancak, Türkiye’de böyle bir park olmadığı için konulan vergi yüksek. Vergiyi düşürme konusunu kabul ettirdik gibi. Biletleri de herkes internetten alabilecek. Ulaşım açısından Ankara’da olabilecek en mükemmel yer. 4 taraftan akan trafik var, hızlı tren bağlantısı var. Teleferik de yapabileceğiz oraya. 7 bin araçlık otoparkımız var. Bu otopark yetmezse de çift katlı hale getireceğiz. Ayrıca oyun parkı içinde monoray, tren, teleferik oluyor. Niyetimiz işletmeciye vermek, ancak kesin değil. Yurtdışında uluslararası tecrübesi olan bir firmaya vermek istiyoruz. Çünkü eskiyen oyuncakların yenilenmesi, tamir edilmesi gerekiyor. Ancak 10 yıllığına kimse talip olmaz, bu yüzden en az 29 yıllığına vermek gerekiyor. Bunun için uğraşıyoruz. Çünkü biz belediye olarak işletsek burayı, memur zihniyeti olacağı için batar. Mesela, ‘biz hasılattan yüzde şu kadar net alırız, gerisine karışmayız, ama sen şunları yapmak zorundasın’ demek istiyoruz. Burada en önemli olan şey para kazanmak. Kazanamayan yer kapanıyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Belediye olarak Ankara ve turizm için yapıyoruz. En kötü 3 milyon kişi gelse yürütür kendini.”

İNANÇ VE TARİH TURİZMİ İÇİN DEV MÜZE

Gökçek, “İkincisi inanç turizmini teşvik etmek maksadıyla Ankara’ya bir inanç müzesi, inanç merkezi dediğimiz bir yer yaptırıyoruz. Bunda da Üniversal Stüdyoları teknolojisini kullanacağız. Burada Tarih Müzesi, Bilim Müzesi, Ferman Müzesi ve kutsal emanetler bölümü olacak. En önemlisi de Kur-an mucizeleri bölümü. Ama bizim bu yapacağımız yer, Ankara değil Türkiye, İslam alemi ve bunlara ek olarak bütün dünyadan insanların geleceği bir yer olacak. Kur-an mucizelerinin gösterileceği sinema salonları, Osmanlı ve İslam büyüklerinin kılık, kıyafet ve benzeri eşyaları ile Kabe’nin örtüsü ve Peygamber Efendimizin saçının sergileneceği salonlar, 300’e yakın fermanın orijinalleri veya basımları gibi pek çok sergi salonu olacak. Birkaç yer alternatifi var ve onlardan birisinde karar kılacağız. İnşallah önümüzdeki yıl da başlamış olacağız” diye konuştu.

Turizmi teşvik edecek üçüncü çalışmalarının jeotermal su olduğunu söyleyen Gökçek, “Üçüncü turizmi teşvik edecek olan çalışmamız; Ankara’nın 14 ilçesinde jeotermal su var. Jeotermal turizmi Ankara’da teşvik etmek ve Türkiye’nin değil, dünyanın bir numarası yapmak istiyoruz. O konuda da 4 sene içerisinde çok mesafe alacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

1071 Malazgirt Bulvarı’ndan geçip geçmediklerini sorduğu öğrencilerin geçtiklerini ve çok beğendiklerini söylemeleri üzerine de Başkan Gökçek, bulvarı, “4 ayda bitti. Tartışmasız Türkiye’nin en güzel bulvarı” diye nitelendirdi.

“YATIRIMLARDA TECRÜBE ÖNEMLİ”

Ankara’daki bu gelişmenin nedenlerinin sorulması üzerine de Başkan Gökçek, belediyecilik ve siyasetin temelinde “inancın” yattığını söyledi. Yapılan işlerin karşılığında alınan “dua”nın önemine değinen Gökçek, “İkincisi de bizim yapmış olduğumuz yatırımlarla eskiyi mukayese ettiğimizde parasal açıdan bir fark yok. Belediye başkanının yetenekleri, artı kadrosunun kuvvetli olması, artı söylemiş olduğum hususlar bir araya gelince aradaki fark ortaya çıkıyor” dedi.

Toplamda 26 sene belediye başkanlığı yaptığını ve işin tecrübe işi olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, “Ben her dönemde fikrimi açıkça beyan edip, oy alan bir belediye başkanıyım. Beş defa seçildiysem ve herkes bana 5 defa oy verdiyse, demek ki ağırlıklı olarak benim gibi düşünüyorlar. Benim gibi düşünmeseler bana oy vermezler. Onun için Ankara için bir sorun yok” diye konuştu.

Son olarak Boğaz projesi ile kuzey Ankara’da yapımı süren cami külliyesinin görüntülerini öğrencilere dev ekranda izleten Başkan Gökçek’i, İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri ayakta alkışladılar. “İstanbul’dan burası için oy kullanabiliyor muyuz? Size oy veremez miyiz?” sorularını da tebessümle karşılayan Başkan Gökçek, sohbetin ardından öğrencilerle birlikte Ankapark’ta kısa bir tur atarak bilgiler verdi ve öğrencilerin isteğini kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANKAPARK’A HAYRAN KALDILAR

Düzenlenen geziden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Başkan Gökçek’e çalışmalardan ötürü teşekkür ederek, özellikle Ankapark’ın dev bir proje olduğunu dile getirdiler. Emre Can Aktaş adlı öğrenci, “Başkent’teki çeşitli yerleri gezdik. Kısa bir Ankara turu yaptık. Ankapark mükemmel bir proje. Gençliğe çok güzel hitap eder. Eğlence bakımından da örnek teşkil edebilecek bir proje. Dünya çapında bir proje olduğunu düşünüyorum” dedi.

Emre Sarıgül ise, “Ankara’ya ilk defa 2009 yılında geldim. Ankapark çok etkiledi beni. O zaman pek gezme imkanım olmamıştı. Genel olarak Ankara’yı çok beğendim. Örnek teşkil edebilecek bir yapı olmuş Ankapark. Bütün illerimizde olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Öğrencilerden Ayşe Er, “Ankara’ya ilk gelişim ve burayı gerçekten çok düzenli buldum. Ankapark’ı ise çok beğendim” derken, Reyhan Doğan da, “Ankara’ya ilk gelişim. Ankapark bomba gibi bir proje. Başkan Melih Gökçek ile sohbeti de çok olumlu buldum. İlk defa bir siyasi liderle tanıştım ve çok memnun kaldım. Benim siyasi bir görüşüm yoktur. Ancak Gökçek’in bu olumlu görüşleri ve projelerinden çok etkilendim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.