Başkan Gürlesin Yapımına Başlanan Caminin Temelini Attı

Başkan Gürlesin Yapımına Başlanan Caminin Temelini Attı
Denizli Pamukkale Belediyesi’nin Karşıyaka Mahallesi’nde yapımı için büyük destek verdiği Pamukkale Esen Caminin temelini Başkan Hüseyin Gürlesin attı.Karşıyaka Mahallesi’nde daha önce ihtiyaca cevap...

Denizli Pamukkale Belediyesi’nin Karşıyaka Mahallesi’nde yapımı için büyük destek verdiği Pamukkale Esen Caminin temelini Başkan Hüseyin Gürlesin attı.

Karşıyaka Mahallesi’nde daha önce ihtiyaca cevap vermediği ve dayanıksız olduğu için yıkılan caminin yerine yenisinin temeli törenle atıldı. Pamukkale Esen Caminin temel atma törenine caminin yapımına büyük katkı veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan başta olmak üzere Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Veli Demir, Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Süleyman Orhan, caminin mimarlığını üstlenen Mustafa Yardım ve Karşıyaka Mahalle Sakinleri katıldı.

Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi başta olmak üzere caminin yapımında destek veren ve verecek olan hayırseverlere teşekkür etti.

Pamukkale Esen Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Süleyman Orhan ise, eski caminin yıkılmasının ardından bölgede büyük bir ihtiyaç olan yeni caminin yapıma başlanmasında büyük emek veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkürlerini iletti. Caminin mimarlığını üstlenen Mustafa Yardım ise, temelini atıkları caminin kısa zamanda tamamlanıp hizmete açılması temennisinde bulundu.

Pamukkale Belediyesi olarak ilçede her noktaya hizmet götürmek için geceli-gündüzlü çalıştıklarını aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Belediye olarak üst yapı gibi bilinir hizmetlerimizin yanında eğitime, okullarımıza ve camilerimize büyük önem veriyoruz. Eğitime, okullarımıza verdiğimiz destekle geleceğimiz olan çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almaları için çaba içindeyiz. İbadethanelerimiz, Allah’ın evleri camilerimize de aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Birçok camimizin fiziki ihtiyaçları başta olmak üzere hepsinin belirli bir periyotta temizliğine kadar ilgileniyoruz. Karşıyaka mahallemizin bu kısmında yıkılan ve büyük bir ihtiyaç olan yeni camimizin yapımına da Belediye olarak destek olmanın mutluluğu içindeyiz. Yeni camimiz hem önceki camiden iki kat büyük olacak hem de tüm ihtiyaçlara cevap verecek modern bir yapıda olacak. İnşallah ilk önce bodrum katı bitirilerek geçici de olsa ibadetlerimiz inşaat bitene kadar burada yapılacak. Ve temennim gelecek Ramazan ayının ilk teravih namazına camimizin yetişmesi. Temelini attığımız camimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dualar eşliğinde caminin temeli törenle atıldı.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN BİR CAMİNİN TEMELİNİ ATTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.