Başkan güven; “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” projesini başlattık

Başkan güven; “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” projesini başlattık
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Güven mesajında, engellilerin yaşadığı sorunların 'tüm insanlığın sorunu' olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaklaşık 9 milyon engelli yurttaşımız vardır. Bu nedenle engellilerin durumunu görmezlikten gelmek, sorunlarını göz ardı etmek, onlarla ilgili doğru politikalar üretip çözümler üretmemek toplumun büyük bir bölümünü yok saymak demektir. Engelli vatandaşlarımızın hakları, başta anayasamız olmak üzere çeşitli yasalar ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olmasına rağmen, ne yazık ki, büyük bir bölümü, bu haklarından yoksun bir yaşam içinde, aileleri ile yalnızlığa terk edilmektedir. Oysa engelli insanlarımızın yaşadıkları sorunlar yalnız kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısaca tüm insanların sorunudur. Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine kamusal hizmetlerin geliştirilmesi gerekmektedir. Bizler göreve geldiğimiz ilk andan itibaren bu konuların üzerinde hassasiyetle durarak engelli vatandaşlarımızın da faydalanabilecekleri bir merkezi onların bu özel gününde yani 3 Aralık dünya engelliler gününde 2014 yılında hizmete açtık. Bu merkezde engelli vatandaşlarımıza yönelik birçok kültürel etkinlik ve eğitici seminerler düzenlenmektedir. Engelli vatandaşlarımız, işaret dili bilmeyen engelsiz insanlarla iletişim kurmada sıkıntı yaşıyorlar. Sosyal Belediyecilik alanında birçok önemli projeye imza atan Belediyemiz bu soruna bir çözüm bulmak amacıyla “İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz” projesini başlattık ve bu merkezimizde duyarlılık içerisinde engelsiz insanların da işaret dilini öğrenmesini sağlayarak iletişimlerini kolaylaştırmak, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak onların sosyalleşmesi noktasında çaba göstermek amacı güdüyoruz" dedi.

Tüm engellerin bir bir aşıldığını belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Sözlerini şöyle sürdürdü;” Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir, engelli olmanın bir engel olmadığı şehir inşa etmek amacıyla belediye olarak biz üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmek için büyük bir çaba içerisindeyiz” ifadelerinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.