Başkan İmamoğlu’ndan Kadın Erkek Eşitliği İmzası

Başkan İmamoğlu’ndan Kadın Erkek Eşitliği İmzası
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) ile kadınların sosyal ve siyasal yaşamdaki yerini güvence altına alan ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitli...

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) ile kadınların sosyal ve siyasal yaşamdaki yerini güvence altına alan ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği’ protokolünü imzaladı.

Kadına ve kadınların sosyal yaşamdaki haklarına geniş yer ve önem veren Beylikdüzü Belediyesi, bu sefer de kadınların belediye içerisinde ve sosyal yaşamdaki yerini güvence altına almak amacıyla Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) ile protokol imzaladı. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen alan ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği’ imza törenine, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu’nun yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve Beylikdüzülü vatandaşlar katıldı. İmzalanan protokol sayesinde kadın hakları belediye içerisinde bir kez daha güvence altına alınırken, imzalanan protokol iş şartlarından kreş hakkına kadar birçok maddeyi içeriyor.

Protokol öncesi bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kent yaşamı içerisinde kadının yerinden bahsederek, “Kadın penceresi içerisinde kendi hayatımdan bir örneği sizinle paylaşmak istiyorum. Ben 17 yaşıma kadar bir köy çocuğu olarak büyüdüm, şehirde okudum ama evimiz köydeydi. Benim babam tüccar, annem de köyde çalışan bir kadındı. Ben annemin babamdan para istediğini bilmem ama kente göç yaşandığı an itibariyle İstanbul’a geliş anı itibariyle bir kadının çalışmama süreci başladı 2 kadının kocasından para isteme süreci başladı. Bunu da kendi ailemden örnek olarak veriyorum ama birçok insan kendi ailesinden fotoğrafı çektiğinde buna dair çok şey görebilir. Şehri yöneten insanların bir dönem bir değişme yaşatma istiyorsa ev kadınlarını hayata kazandırma sürecini başlatma mecburiyeti vardır” dedi.

“HER MAHALLEDE ANAOKULU YAPACAĞIZ”

İmzalanan sözleşme kapsamında birkaç adım daha öteye giderek önemli kararlar aldığını dile getiren Başkan İmamoğlu, “Bu maddelerin uygulanması için 24 aylık bir süre belirlediğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi çocuk bakımı ile ilgili yani anaokulu ve kreş konusunda 10 mahallede 10 anaokulu ve kreş hatta ilave olarak kendi çalışanımıza da anaokulu ve kreş konusunda bir adım atacağımızın sözünü verdik ve bunu yapacağız. 24 ay içinde her mahallede bir anaokulu ve kreş açacağız. Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme kavramına dönük çalışmalarımız kapsamında ise kadınların ihtiyaçlarına yönelik bir takım uygulama ve bunları dikkate alarak bütçeleme yapılması hususunda çalışmalarımız var. Bunların genel içeriklerini ise başta kendi personelimiz çalışan arkadaşlarımız ile paylaşmak için broşürler hazırlıyoruz. Kadın girişimcilere destek olma konusunda ise ortak çalışmalarımız var kendi bünyemizde de buna dönük çalışmalarımız var. Özellikle kadının eğitimi hususunda eğitim noktalarını arttıracağız” diye konuştu.

Başkan İmamoğlu, geçtiğimiz haftalarda da, kadına şiddet uygulayan erkeklerin bir yıllık maaşının yarısını eşine tazminat olarak vermesi maddesini içeren bir toplu iş sözleşmesine imza atmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.