Başkan Kamil Saraçoğlu: Çanakkale’yi Yeni Nesillere Aktarmalıyız

Başkan Kamil Saraçoğlu: Çanakkale’yi Yeni Nesillere Aktarmalıyız
Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen ’Şehitler Diyarı Çanakkale’ programı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.Programda, İsmail Coşkun ve Mustafa Yılmaz’ın duygularını kattığı Çanakkale türküler...

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen ’Şehitler Diyarı Çanakkale’ programı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programda, İsmail Coşkun ve Mustafa Yılmaz’ın duygularını kattığı Çanakkale türküleri, tiyatro gösterimleri, semazen gösterisi ve yaşanmış Çanakkale hikayeleri anlatıldı.

Program sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Bugün burada bizim geçmişimizden esintileri hep birlikte izledik.Osmanlının son dönemleri hakikaten çok zorluk içinde geçmiş.Çanakkale anlatılmasının güç olduğu bir savaşın olduğunu ama herkesin zihninde ayrıntılarıyla yer etmesi ve bunları en doğru şekilde yeni nesillere aktarmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kütahya Vali Şerif Yılmaz, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle ve Belediyemizin işbirliğiyle gerçekleştirilen bu programı hep beraber yoğun duygularla yaşadık. Yahya Çavuşun anlatıldığı o koyda, inanın 10m mesafede çatışmalar yaşanmış. Bu gönülden gelen, gönül pınarlarından akan o kanları, o şerbetleri hep beraber içtik" diye konuştu.(EFE)

BAŞKAN KAMİL SARAÇOĞLU: ÇANAKKALE'Yİ YENİ NESİLLERE AKTARMALIYIZ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.