Başkan Karaosmanoğlu, “Kent Kültürü Oluşturalım”

Başkan Karaosmanoğlu, “Kent Kültürü Oluşturalım”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kent Konseyi ile birlikte “Kent Kültürü” üzerine bir görüşme gerçekleştirdi.Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kent Konseyi ile birlikte “Kent Kültürü” üzerine bir görüşme gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kent Konseyi Başkanı Cafer Kozluca ve yönetimini misafir etti. Ziyarette kent kültürünün oluşturulmasında belli bir aşamaya geldiklerini ifade ederek, bu yaşam şeklinin gelişmesinde sivil toplum kuruluşlarının daha etkin olmasında yarar olduğunu belirtti.

Başkan Karaosmanoğlu, “Kent Kültürünün oluşmasında şehrimizde pozitif anlamda bir süreç işliyor. Vatandaşlık eğitimi ve kente sahip çıkılmasında STK’lara çok önemli görevler düşüyor. Çevre konusunda pratiğe dökülebilecek ve vatandaşımızın sahipleneceği projeler üretmek zorundayız. Bu da sizlerin öncülüğünde gerçekleşebilecek farkındalık çalışmalarıyla olacaktır. İlçe Belediyelerimizin yaptığı evsel atıkların ayrıştırmasında halkımızı daha etkin olmaya davet etmeliyiz. Kent Kültürünü oluşturalım ve bunun anlaşılması içinde projeler üretelim” dedi.

Ülke insanının çevreye ve temizliğe duyarlı olduğunu, güzele sahip çıkmada sorumluluk alacağını sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çevrenin korunmasında ceza endişesi yerine görev bilincinin gelişmesine katkı sağlamalıyız. Buna dönük eğitimleri çoğaltarak özellikle yeni nesle bir kültür aktarımında bulunmalıyız. Her sosyal soruna karşı halkımızın duyarlı olmasında da sizlerin çabasını çok önemli buluyorum. Bunun gelecek yıllara daha güzel bir Kocaeli daha güzel bir ülke demek olduğunu bilmeliyiz” şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, “Engelli vatandaşlarımızın hayatlarının kolaylaştırılmasında belli bir aşamaya geldik. Ancak var olan eksikliklerimize görerek önlem almaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmada proje üretmeli ve insanımızın da engelli haklarına saygı duymada dikkatlerini çekmeliyiz. Daha çok saygı daha çok mutlu insan demek olduğunu bilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

İzmit Kent Konseyi Başkanı Kozluca’da, kent için ürettikleri projeler hakkında Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi verdiler.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM KARAOSMANOĞLU, İZMİT KENT KONSEYİ İLE BİRLİKTE “KENT KÜLTÜRÜ” ÜZERİNE BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.