Başkan Karaosmanoğlu Stk’larla Buluştu

Başkan Karaosmanoğlu Stk’larla Buluştu
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 800 STK temsilcisiyle bir araya geldi.Kocaeli Kent Konseyi’nin organize ettiği toplantıda 800 sivil toplum kuruluşunun başkan ve üyeleri, Koc...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 800 STK temsilcisiyle bir araya geldi.

Kocaeli Kent Konseyi’nin organize ettiği toplantıda 800 sivil toplum kuruluşunun başkan ve üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile bir araya geldi. Kardeşlik ve barış mesajlarının verildiği birliktelikte İzmit Belediye Başkanı Nevzat Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ile 800 STK temsilcisi ve yöneticileri büyük buluşmada hazır bulundu.

Başkan Karaosmanoğlu buluşmada yaptığı konuşmasında, “Bütün sivil toplum kuruluşlarımız demokrasinin en önemli kurumlarıdır. Devletimiz başta olmak üzere biz yerel yönetimler de sizleri çok önemsiyoruz. Ülkemizin her alanda sizlere ihtiyacı olduğu gibi, barışı ve huzuru hep beraber koruyalım. Demokrasi STK’larda filizlenir. Sosyal ve ekonomik hayattaki başarılarınızın yanı sıra yetenekli insanlarda sizlerin arasından çıkar. Toplumumuza, insanlığa, eğitim ve sosyal hayatımıza sizlerin katkısını görüyor ve biliyoruz. Samimiyetle yaptığınız sosyal çalışmaların etkisini hissediyoruz. Kocaeli’deki STK’larımızın barışa ve kardeşliğe büyük bir katkısı var. Anadolu’nun bütün renkleri ve kültürü kaynaşmış bir şekilde şehrimizde yaşıyor. Bizlerin en büyük zenginliği olan bu kardeşlik sonsuza kadar sürecektir. Bizim insanımız birbirine saygılı ve anlayışlıdır. Ülkemizde ve şehrimizde demokrasiyi ve özgürlükleri çok önemsiyor ve bunu çok önemli bir değer olarak görüyorum" dedi.

Geçmişte çocuklara istenilen isimlerin dahi koyulamadığını dile getiren Karaosmanoğlu, "Anadilimiz konuşturulmuyor ve değerlerimiz üzerinden baskı görüyorduk. Bu insanımıza yapılmış en büyük saygısızlıktı. İnsanın dili, dini, mezhebi ve kültürüyle uğraşılmaz. Bu özgürlüklere büyük bir müdahaledir. İslam barış demektir. Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamayız. Toplumumuzda barışı ve özgürlüklerimizi korumada her kesimden insanımızın görevleri vardır. Devletimizin de bu barış ve kardeşlik atmosferinin sürmesi noktasında da bize destekleri oluyor. Özgürlüklerimiz ve değerlerimiz geçmişte bizim değildi. Şu an itibariyle artık bu değerlerimizin ve özgürlüklerimizin korunması bizim ellerimizdedir" diye konuştu.

Büyük devlet olma yolunda büyüyen Türkiye ekonomisinin daha da gelişmesi gerektiğine de değinen Karaosmanoğlu, "İnsanımız dünya pazarlarına daha çok hakim olmalıdır. 2002 yılında kişi başına düşen milli gelirimizi hepimiz biliyoruz. 2015 yılına geldiğimiz şu anda iyi olmasına karşın bunu daha yukarılara çekmeliyiz. Vakıflarda, odalarımızda ve STK’larımızda birbirimize enerji vermeliyiz. Medeniyet yolunda en büyük zenginliğimiz insan kaynağımızdır. Hedeflediğimiz 2023’e ve büyük medeniyet idealimiz yolunda koşmalıyız. Umutsuzluğu ve karamsarlığı asla kabul etmiyorum. İnsanımızı çok seviyorum ancak çocuklarımızı ve gençlerimizi daha çok seviyorum. Bizlerin ve ülkemizin geleceği onların elindedir. Bunun için ülkemizdeki barış ve huzur ortamının devam etmesi gerekiyor. Cumhuriyetimizi kuranlardan Allah razı olsun. Kardeşliğimize, barışa ve değerlerimize sahip çıkmalıyız. İcraatlarımızla ve ürettiğimiz değerlerle bunu gösterebiliriz. Ülkemiz ve kentimiz için fedakarlık yapacağız. Her birimiz kıymetliyiz. Ülkemizin yolunu eğitimle, üretimle ve yüksek teknolojiyle açacağız. İnsan haklarına önem veren büyük bir medeniyetin oluşmasını engellemek isteyenler var. Buna rağmen hedeflediğimiz büyük medeniyete ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de böyle bir ortamdan kendilerini misafir eden Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM KARAOSMANOĞLU, 800 STK TEMSİLCİSİYLE BİR ARAYA GELDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.